Απεργούν δικηγόροι και φαρμακεία... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απεργούν δικηγόροι και φαρμακεία...

Απεργούν δικηγόροι και φαρμακεία...

Share This
Για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους! Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι όλης της Ελλάδος, εκτός των Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, κατέρχονται σε τριήμερη αποχή τις ερχόμενες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19, 20, 21 Ιανουαρίου 2011. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, για το αν θα κατέλθουν σε απεργία ή όχι οι δικηγόροι
ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή (19-21 Ιανουαρίου 2011) θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Μιλώντας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:…
"Ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα γιατί ήταν προσχηματικός, κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε σε τέσσερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο που είναι εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα".
Θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας
Θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου στο ραδιοσταθμό «9,84». «Οι μέρες από την Τετάρτη και μετά, θα είναι μέρες απεργιών και κινητοποιήσεων.Συνεπώς, αν κάποιοι έχουν ανάγκη να πάρουν τα φάρμακά τους, καλά θα κάνουν να σπεύσουν στα φαρμακεία σήμερα και αύριο….Θα υπάρχουν φαρμακεία ασφαλείας, είναι τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. Θα ενημερωθούν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι εφημερίδες, ο κόσμος θα ξέρει πού να πάει σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε ο κ.Αμπατζόγλου.
Πάντως,επέκρινε το Υπουργείο Υγείας για προσχηματικό διάλογο και υποστήριξε:
«Το κατασκεύασμα που παρουσιάζει το Υπουργείο Υγείας ως νομοσχέδιο, μας καταστρέφει κυριολεκτικά. Οδηγεί τα μικρά φαρμακεία σε κλείσιμο και μας οδηγεί όλους σε μια οικονομική, αλλά και βιολογική εξουθένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages