Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί "Συμπαραστάτης του πολίτη" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί "Συμπαραστάτης του πολίτη"

Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί "Συμπαραστάτης του πολίτη"

Share This
Για δεύτερη φορά δεν κατέστη δυνατό να εκλεγεί ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, καθώς κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το 2/3 των ψήφων που ήταν απαραίτητα για την εκλογή.Στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατατέθηκαν πέντε υποψηφιότητες, από τους Ανδρέα Κατσούλα, δικηγόρος με έδρα την Τρίπολη, Γιώργο Μπουλούκο, δικηγόρος που έχει προταθεί και από την περιφερειακή αρχή, Περικλή Ξηρογιάννη, δικηγόρος Καλαμάτας, Παναγιώτη Μπαζίγο, επίτιμος γενικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου και από τον Αλέξανδρο Παπαδά, κάτοικος Κορίνθου. Συνολικά ψήφισαν 51 περιφερειακοί σύμβουλοι. Στην πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη, έγκυρα ήταν…. τα 49 ψηφοδέλτια, ενώ βρέθηκαν και δύο λευκά. Έλαβαν ο Αν. Κατσούλας 3 ψήφους, ο Γ. Μπουλούκος 31, ο Π. Ξηρογιάννης 15, ενώ οι Π. Μπαζίγος και Αλ. Παπαδάς δεν ψηφίστηκαν από κανέναν σύμβουλο.
Ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ του κ. Μπουλούκου και του κ. Ξηρογιάννη, στην οποία τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 47, ενώ βρέθηκαν και τέσσερα λευκά, και στην οποία ο Γιώργος Μπουλούκος πήρε 30 ψήφους και ο Περικλής Ξηρογιάννης 17.
Από το αποτέλεσμα και της δεύτερης ψηφοφορίας κανείς δεν κατόρθωσε να λάβει την εμπιστοσύνη των 2/3 των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, δηλαδή 34 ψήφους, όπως προβλέπει ο νόμος, και έτσι δεν εξελέγη "Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το θέμα θα επανέλθει στο συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages