Απεβίωσαν 34, νοσηλεύονται 75 στις εντατικές απο τη γρίππη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απεβίωσαν 34, νοσηλεύονται 75 στις εντατικές απο τη γρίππη

Απεβίωσαν 34, νοσηλεύονται 75 στις εντατικές απο τη γρίππη

Share This
Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που απεβίωσαν είναι 57 έτη ! Ένας 56χρονος Λαρισαίος που νοσηλεύονταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας είναι το τελευταίο θύμα από τον ιό της νέας γρίπης Χθες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ευρεία σύσκεψη από τις συναρμόδιες αρχές, με αντικείμενο την πορεία της επιδημίας που βρίσκεται στην κορύφωσή της. Όπως έγινε γνωστό, πλέον οι επιβεβαιωμένοι εργαστηριακά θάνατοι ασθενών που διαγνώστηκαν με τον H1N1 έφτασαν τους 34.
Το 62% των περιπτώσεων αυτών αφορούσε ασθενείς που υπέφεραν από χρόνια νοσήματα.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που απεβίωσαν είναι 57 έτη….. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή 75 άτομα διαγνωσμένα με νέα γρίπη νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ από την αρχή του Φθινοπώρου ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 143.
Οι υγειονομικές αρχές σημειώνουν ότι κάθε άτομο που παρουσιάζει υψηλό πυρετό που δεν φαίνεται να μειώνεται από τα τυπικά αντιπυρετικά, θα πρέπει άμεσα να επισκέπτεται γιατρό για να εξεταστεί. Στη συνέχεια, με την απλή συνταγή των αντιικών φαρμάκων θα μπορεί να τα προμηθευτεί:
σε κάποιο από τα φαρμακεία που εφημερεύουν/διανυκτερεύουν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, στα αντίστοιχα των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, δωρεάν.
Σημειώνεται ότι η τυπική διάρκεια του νοσήματος είναι δέκα ως δώδεκα ημέρες, ανάλογα με τον ασθενή. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες είναι καλό να εμβολιαστούν με το απλό εμβόλιο της εποχικής γρίπης, το οποίο στη νέα του εκδοχή περιλαμβάνει και τα στελέχη που αντιμετωπίζουν τον H1N1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages