Λόφοι τα σκουπίδια στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λόφοι τα σκουπίδια στην Καλαμάτα

Λόφοι τα σκουπίδια στην Καλαμάτα

Share This
ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ Ο … ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ Ας αναλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους – Κίνδυνος για την δημόσια υγεία
Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλά σημεία στην πόλη της Καλαμάτας, και στα χωριά του Δήμου, αφού τον τελευταίο καιρό δεν γίνεται καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, εξαιτίας της αδυναμίας χώρου διάθεσης.
Το δημοτικό συμβούλιο, πριν από λίγες ημέρες, αποφάσισε την εγκατάσταση μηχανισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στο μοναδικό χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Κράτος για το σκοπό αυτό, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και περιβαλλοντική αδειοδότηση. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει ενημερώσει εγγράφως για το πρόβλημα τόσο τον εισαγγελέα, όσο την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ενέκρινε ως νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με τη εταιρεία RAM και αναμένεται άμεσα η περιβαλλοντική έγκριση. Στην ανακοίνωση τονίζεται μάλιστα ότι την παρούσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σ' αυτό το πλαίσιο- κατά πάσα πιθανότητα- θα συζητηθεί και το θέμα της Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages