Ο Αρειος Πάγος..μετακόμισε Καλαμάτα λόγω προσκεκλημένων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Αρειος Πάγος..μετακόμισε Καλαμάτα λόγω προσκεκλημένων

Ο Αρειος Πάγος..μετακόμισε Καλαμάτα λόγω προσκεκλημένων

Share This
Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας και ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες θα επισκεφθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας.
Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει συνάντηση στο εντευκτήριο του Δικηγορικού, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, με όλα τα μέλη του Συλλόγου, ενώ θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας καθώς και γενικότερα θέματα της δικαιοσύνης.
Προβλήματα
Ένα από τα θέματα που έθεσεο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, στους κ.κ. Καλαμίδα και Τέντε είναι οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, κυρίως με τις μακρινές δικασίμους. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην έλλειψη υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και τις κενές οργανικές θέσεις.
Όπως σημείωσε ο κ. Μαργέλης, στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις υπαλλήλων και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης το 1996 οι οργανικές θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας έχουν ορισθεί σε 27, δακτυλογράφων 2 και επιμελητών 3. Αυτή τη στιγμή, όμως, υπηρετούν 19 μόνιμοι υπάλληλοι, 2 επιμελητές, ενώ δεν υπάρχει κανένας δακτυλογράφος.
Κενές θέσεις
Επίσης, όπως διευκρίνισε ο κ. Μαργέλης, η προϊσταμένη της γραμματείας υπέβαλε αίτηση παραίτησης το Δεκέμβριο του 2010 λόγω συνταξιοδότησης της. Άλλες δύο υπάλληλοι έχουν αποσπασθεί στο Εφετείο Καλαμάτας, η μία από τον Ιανουάριο του 2010 και η άλλη από φέτος τον Ιανουάριο. Μία υπάλληλος έχει άδεια κυήσεως, ενώ άλλη που διορίσθηκε στο Πρωτοδικείο παραιτήθηκε από την υπηρεσία μετά από λίγες ημέρες. Τέλος, δύο υπάλληλοι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες.
Ο κ. Μαργέλης υπογράμμισε ότι η κίνηση στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ, σύμφωνα με τις στατιστικές, έρχεται τρίτο σε κίνηση στην Πελοπόννησο: «Κάθε μήνα πραγματοποιούνται 8-9 συνεδριάσεις του Τριμελούς και 14 του Μονομελούς, εντός και εκτός έδρας, μία συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και ένα Μονομελές και Τριμελές Ανηλίκων. Όσον αφορά στις πολιτικές υποθέσεις, γίνονται δύο Πολυμελή το μήνα και οκτώ Μονομελή (Τακτική Διαδικασία, Εκουσία Δικαιοδοσία, Ειδική Διαδικασία). Επίσης, γίνονται πολλά δικαστήρια ασφαλιστικών μέτρων και ιδίως προσημειώσεις. Για τους λόγους αυτούς και για να έχουμε ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου, πρέπει να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις».
Καταλήγοντας ο κ. Μαργέλης διευκρίνισε ότι πρέπει να καλυφθούν 8 κενές θέσεις υπαλλήλων, 2 δακτυλογράφων, καθώς και 1 θέση δικαστικού επιμελητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages