Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης !!

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των ζημιών στο λιμάνι της Κορώνης !!

Share This
Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κορώνη με θέμα την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο λιμάνι της Κορώνης και στην ευρύτερη περιοχή. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελ/νησου Χρήστος Μαλαπάνης, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Πελαγία Λευτάκη, Παναγιώτης Δαρσακλής και Παναγιώτης Καρβέλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης, ο πολιτικός μηχανικός του Δήμου Κων/νος Βέργος, καθώς και η μελετητής των έργων προστασίας του λιμένα Κορώνης Μαριλένα Φράγκου.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα κύρια μέρη της μελέτης που αντιμετωπίζει τα προβλήματα διάβρωσης της ακτογραμμής και προστασίας του λιμένα και αναφέρθηκαν επιμέρους προβλήματα που αφορούν στην περιοχή του κάστρου, όπου δεν επιτρέπει κάποιες παρεμβάσεις η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων, καθώς και της ακτής αρτάκι. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες εξέτασαν τον βραχίονα του λιμένα, την παραλία και την ανωτέρω ακτή, όπου σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων, η εισόρμηση του θαλασσίου μετώπου στην ακτή συνεπεία μόνο της πρόσφατης κακοκαιρίας έφτασε κατά τόπους και τα τρία μέτρα.
Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε να εξεταστεί, από τον Αντιπεριφερειάρχη Πελ/νησου Χρήστο Μαλαπάνη και τον δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος κ Καφαντάρη , η τμηματική εφαρμογή της μελέτης, με έμφαση στα σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος αφού τόνισε ότι η προστασία και ανάδειξη της ακτογραμμής της Κορώνης αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ανάπτυξη της πόλης και της γύρω περιοχής, διατύπωσε την βούληση συνεισφοράς της δημοτικής αρχής με καίριες παρεμβάσεις. Τέλος, επεσήμανε ότι ο δήμος θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης για την κατασκευή των αναγκαίων έργων, με την ένταξη αυτών στο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages