«Κάτω τα χέρια απ’ το 17ο» και μαζικό ΟΧΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Κάτω τα χέρια απ’ το 17ο» και μαζικό ΟΧΙ

«Κάτω τα χέρια απ’ το 17ο» και μαζικό ΟΧΙ

Share This
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, γονείς και μαθητές του 17ου Δημοτικού Καλαμάτας, προκειμένου να μην κλείσει το σχολείο, όπως είναι η πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του υπουργείου.
Χθες το πρωί, μαθητές έκλεισαν συμβολικά το δρόμο μπροστά από το σχολείο τους και με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ’ το 17» προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την ανάγκη να παραμείνει ενεργό το 17ο Δημοτικό.
«Αγωνιζόμαστε να μην κλείσει το σχολείο μας. Είναι το μοναδικό στην Καλαμάτα που κλείνει, με απόφαση κάποιων κυρίων που κάθονται σε καρέκλες και με το έτσι θέλω πρότειναν να κλείσει το 17ο», δήλωσε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.
Το επιχείρημα που επικαλείται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι ότι στο 17ο Δημοτικό δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας, επειδή είναι λυόμενη κατασκευή. «Δεν είμαστε το μόνο λυόμενο», τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος. «Αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας φοιτούν εβδομήντα παιδιά και η περιοχή θα δεχθεί κι άλλα στο μέλλον. Είναι απαραίτητο για το μέλλον της περιοχής μας το Δημοτικό να παραμείνει».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Νομού Μεσσηνίας, Φωτεινή Κοτσογλανίδη, θεωρεί ότι δεν έχει ακολουθηθεί σωστή διαδικασία για το κλείσιμο των σχολείων. Αναγκαίο είναι, τόνισε, να συζητηθεί το θέμα των σχολείων σε επίπεδο νομού και στη συνέχεια στην Περιφέρεια, ώστε να γίνουν εισηγήσεις στο υπουργείο Παιδείας. «Το μεγάλο τους λάθος είναι ότι προχωρούν σε ενέργειες χωρίς να έχουν κοινωνική συναίνεση», είπε η κα Κοτσογλανίδη. «Το 17ο είναι ένα σχολείο αναπτυσσόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages