Πτώση ρεκόρ 70% στις πωλήσεις νέων ΙΧ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πτώση ρεκόρ 70% στις πωλήσεις νέων ΙΧ

Πτώση ρεκόρ 70% στις πωλήσεις νέων ΙΧ

Share This
Πτώση-ρεκόρ 70% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυ … τοκινήτων στο πρώτο 15νθήμερο Μαρτίου καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 2.697 αυτοκίνητα έναντι 8.858 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε πως πέρσι τον Μάρτιο οι πωλήσεις είχαν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο καθώς ταξινομήθηκαν πρόωρα περισσότερα από 7.000 αυτοκίνητα από τα 19.039 που ταξινομήθηκαν συνολικά τον τρίτο μήνα του 2010 εξαιτίας της φήμης που υπήρχε για επιβολή Φόρου Πολυτελείας αλλά και αύξησης του ΦΠΑ.
Όμως η τεράστια πτώση που καταγράφουν οι πωλήσεις νέων ΙΧ στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου μεταξύ εισαγωγέων και εμπόρων καθώς οι μεν πρώτοι προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα ενώ από την άλλη πλευρά οι έμποροι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Όσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις για το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου στις 5 πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι Toyota με 393 ταξινομήσεις, Opel με 273, VW με 268, Ford με 253 και η Fiat με 160 ταξινομήσεις. Πάντως όλες οι εισαγωγικές εταιρείες έκλεισαν το πρώτο 15νθήμερο με αρνητικό πρόσημο με διψήφιο αριθμό με μοναδική εξαίρεση την Alfa Romeo της οποίας η πτώση περιορίστηκε σε μόλις 7,6%.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός της πτώσης που κατέγραψαν οι εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων σε σχέση το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και ειδικότερα η Audi σημείωσε πτώση 87,2%, η Mercedes 86,9%, η BMW 80,4%, η Saab 75%, η Lexus 54,2% ενώ η Porsche δεν κατάφερε να πουλήσει κανένα αυτοκίνητο. Από την άλλη μεριά στα πολυτελή αυτοκίνητα την μικρότερη πτώση κατέγραψε η Volvo με 24,3%.
Το μέτρο της απόσυρσης έχει τεθεί σε ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου ωστόσο οι απόψεις διίστανται για την αποδοτικότητα του μέτρου. Πάντως τα νούμερα των πωλήσεων σίγουρα δείχνουν την τάση της αγοράς και είναι απογοητευτικά για όλους.
Ωστόσο κάποια στελέχη της αγοράς ισχυρίζονται πως η απόσυρση έχει αυξήσει την επισκεψιμότητα στα καταστήματα κατά 70% ενώ οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί κατά 30% αλλά έχουν εντοπιστεί τεράστιες δυσκολίες στην διαδικασία έκδοσης τόσο της Μηχανογραφημένης Πράξης Οριστικής Διαγραφής όσο και στις βεβαιώσεις από τις εφορίες για τα Τέλη Κυκλοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages