«Το νόμισμα στην Πελοπόννησο» πριν εφευρεθεί το Ευρώ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Το νόμισμα στην Πελοπόννησο» πριν εφευρεθεί το Ευρώ

«Το νόμισμα στην Πελοπόννησο» πριν εφευρεθεί το Ευρώ

Share This
ΣTH νομισματοκοπία, την εικονογραφία και την κυκλοφορία των κερμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου από την αρχαιότητα έως και τη νεότερη εποχή εστιάζει το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Το νόμισμα στην Πελοπόννησο» που θα πραγματοποιηθεί στο Aργος από τις 26 μέχρι και τις 29 Μαΐου.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε έναν ιστορικό χώρο, τους στρατώνες του κυβερνήτη Καποδίστρια, που σύντομα θα στεγάσουν το Βυζαντινό Μουσείο.
Στις εργασίες θα μετέχουν 104 σύνεδροι, Eλληνες και ξένοι, θα γίνουν πέντε γενικές εισηγήσεις, θα ανακοινωθούν 50 θέματα και θα αναρτηθούν 22 ανακοινώσεις τοίχου. Οι θεματικοί άξονες της συνάντησης θα αφορούν στην αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τη Φραγκοκρατία, την Ενετοκρατία και τους νεότερους χρόνους. Πρόκειται για την 6η συνάντηση στον κύκλο των επιστημονικών εκδηλώσεων που έχουν θεσπίσει οι Φίλοι του Νομισματικού Μουσείου από το 1996 που έχει ως στόχο, όπως σημειώνεται, να «εξετάσει διαχρονικά το νόμισμα στις ευρύτερες γεωγραφικές ενότητες του ελλαδικού χώρου, με την παρουσίαση νομισματικού υλικού, που έχει σχέση με αρχαιολογικές δραστηριότητες αλλά και με μελέτες». Τα πρακτικά του συνεδρίου θα κυκλοφορήσουν σε τόμο που θα εντάσσεται στη σειρά των περιοδικών εκδόσεων των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου «Οβολός».
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τους Φίλους του Νομισματικού Μουσείου, τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, το Νομισματικό Μουσείο, την Δ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την 25η Εφορεία Βυζαντινών, τελεί δε, υπό την αιγίδα του Yπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Yπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Aργους - Μυκηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages