Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος

Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος

Share This
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου με τις ομιλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Πρόεδρου της εταιρίας Invest in Greece, κ. Αριστομένης (Άρι) Μ. Συγγρού κα του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτριου Λουκά ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψης των 38 Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων της πλειοψηφίας των 45 Διπλωματικών Αποστολών που βρίσκονται στη χώρα μας.
"Ο θεσμός της νέας αιρετής περιφέρειας δημιουργεί νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου καλωσορίζοντας τους διακεκριμένους φιλοξενούμενους υπογραμμίζοντας ότι "στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργήσουμε μία νέα δομή, ένα fast track για την υλοποίηση επενδύσεων, και η βοήθειά μας θα είναι δεδομένη σε όλους όσους ενεργοποιηθούν στην προσπάθεια για την δημιουργία μιας νέας τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης αποτελεί το σημαντικότερο μας εργαλείο» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο κ. Τατούλης.
Την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης των διπλωματών, την Πέμπτη 17 Μαρτίου διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα «Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου» στην οποία ο κ. Πέτρος Τατούλης παρουσίασε τη στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης στους ξένους διπλωμάτες. "Η περιφέρεια Πελοποννήσου θέλουμε να γίνει πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά ότι "ως διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου παίρνουμε το βάρος να προωθήσουμε οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο κατατεθεί, προσπαθώντας να απαλλάξουμε τους ενδιαφερόμενους από τη γραφειοκρατία. Γεγονός που θα επιτευχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπογράμμισε ο κ. Τατούλης.
Ο κ. Π. Τατούλης στην συνέχεια της παρουσίασης του ανέπτυξε τους στόχους του σχεδιασμού που αφορούν τους τομείς της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, της προβολής του τουριστικού προϊόντος και της ανάπτυξης του εμπορικού και επιχειρηματικού κλάδου. Στη συνέχεια και αφού ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά τους εμπορικούς και οικονομικούς ακόλουθους τους ευχήθηκε καλή διαμονή και τους κάλεσε να εμπιστευθούν τη μελλοντική επένδυσή τους στην περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η επαφή μαζί σας μας δίνει ένα καινούριο στίγμα για την ενίσχυση των δικτύων επιχειρηματικότητας, τόσο των δικών μας, όσο και των δικών σας. Κάνουμε μικρά fast track και έτσι όπως προτιμάτε τα δικά μας προϊόντα, εκτιμάμε κι εμείς τα δικά σας, τα οποία να είστε σίγουροι ότι είναι ευπρόσδεκτα».
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε στους επισκέπτες ότι η Πελοπόννησος διαθέτει ένα από τα καλύτερα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας και ένα αξιόλογο τουριστικό προϊόν, του οποίου σύντομα θα καλυφθούν τυχόν ελλείψεις στις υποδομές του. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε τους διπλωμάτες να αξιολογήσουν την τουριστική ανάπτυξη με αμοιβαία ανταλλαγή τουριστικών πακέτων σε πολίτες από τα ενδιαφερόμενα κράτη πάντα στη λογική της αυτοχρηματοδότησης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο υψηλό αίσθημα ασφάλειας που διακατέχει τους Πελοποννήσιους πολίτες εξαιτίας της χαμηλής εγκληματικότητας στην περιοχή.
Η πρώτη μέρα της ξενάγησης για τους επισκέπτες της περιφέρειας ξεκίνησε από το Λεβίδι Αρκαδίας, όπου οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα εκθέματα του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσημο δείπνο.
Τη 2η ημέρα της εκδήλωσης οι διπλωμάτες επισκέφτηκαν σε Αρκαδία και Αργολίδα επιχειρήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages