Χάλια ο νέος δρόμος Καλαμάτας - Λεΐκων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χάλια ο νέος δρόμος Καλαμάτας - Λεΐκων

Χάλια ο νέος δρόμος Καλαμάτας - Λεΐκων

Share This
Στα... αζήτητα παραμένει η ολοκλήρωση του νέου δρόμου που ενώνει την Καλαμάτα με τα Λέικα παρακάμπτοντας σημαντικό και στενό τμήμα της οδού Λεΐκων. Μετά την ασφαλτόστρωση -χωρίς διαγράμμιση και σήμανση- του αρχικού τμήματος από το ύψος του 13ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι την ταβέρνα του Βρυώνη, ημιτελές εδώ και μήνες παραμένει το υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι τα Λέικα. Το έργο φυσικά έχει σταματήσει κυρίως λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης έργων από το πρόγραμμα “Θησέας” που μαζί του πήρε πολλές υποδομές σε όλη τη χώρα, ενώ δε λείπουν -όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή- και ορισμένα... διαδικαστικά προβλήματα με τον εργολάβο. Φυσικά όλα αυτά τα ακούν βερεσέ οι κάτοικοι που μένουν εκατέρωθεν του χωμάτινου ακόμα δρόμου, αφού από τη μία το χειμώνα έμαθαν να ζουν με τη λάσπη λόγω των βροχών και από την άλλη καλούνται να οπλιστούν με υπομονή ώστε για μία ακόμα θερινή περίοδο να τα βγάλουν πέρα με τη σκόνη που δημιουργούν τα αυτοκίνητα που επιχειρούν να διέλθουν. Λες και ο δρόμος δεν προορίζεται για αυτοκίνητα και για να διευκολύνει τη ζωή τους...
Και μέσα σε όλα αυτά η βορειοδυτική απόληξη του νέου δρόμου στην οδό Λεΐκων παραμένει παγίδα για τους ανυποψίαστους. Την ώρα που σωστά ή όχι επιτρέπεται η διέλευση σε ένα ημιτελές οδικό τμήμα δεν υπάρχει καμία πινακίδα, ούτε φωτεινή σήμανση για το βράδυ που να προειδοποιεί ότι ο οδηγός εισέρχεται σε οδό με αυξημένη κυκλοφορία και περιορισμένη ορατότητα, όπως παραμένει η Λεΐκων.
Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να υπάρχει φως σε ορατό χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα που κολλάνε καθημερινά σαν αποτέλεσμα τόσο της κρίσης, όσο και της αδράνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages