Αυξήσεις στους μισθούς ζητούν οι βουλευτές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυξήσεις στους μισθούς ζητούν οι βουλευτές

Αυξήσεις στους μισθούς ζητούν οι βουλευτές

Share This
Πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό πως συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν μέσω αγωγών αναδρομικά στις συντάξεις τους ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα αρκετοί έχουν κινηθεί νομικά και για αυξήσεις μισθών.Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Καθημερινή, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας έχουν κατατεθεί 284 αγωγές στις οποίες ζητείται τόσο η αύξηση του μισθού όσο και αναδρομικά.
Μάλιστα, ζητούν οι βουλευτικές αποδοχές να είναι ανάλογες με τις δικαστικές. Ακόμη, κανένας από αυτούς που έχουν καταθέσει τις αγωγές δεν έχει παραιτηθεί από τις επίδικες αξιώσεις που ανέρχονται στα 250.000 ευρώ για καθένα από αυτούς.
Ωστόσο, άγνωστα παραμένουν τα ονόματα των βουλευτών που έχουν κάνει τις αγωγές καθώς η Δικαιοσύνη τα κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό.
Όσες αγωγές έχουν εκδικαστεί στις δύο ικανοποιήθηκε το αίτημα ενώ σε τρεις απορρίφθηκε.
Ακόμη, οι αγωγές θα ήταν τετραπλάσιες αν το 2008 δεν θεσπιζόταν νόμος που "φρέναρε" τις διεκδικήσεις.
Το δημοσίευμα προσθέτει πως το κόστος από τις αγωγές για αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ και των συντάξεων μέχρι και 100 εκατομμύρια ευρώ.
Πριν από λίγο διάστημα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε ανακοινώσει ρύθμιση για τα αναδρομικά των συντάξεων η οποία θα ακυρώνει την είσπραξη ακόμα και αν ήταν θετική η απόφαση.
Όσον αφορά τους συνταξιούχους παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις η χήρα του Σπ. Πλασκοβίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages