Μήνυμα οργής για τις παραλίες απο τις Γουλιμίδες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μήνυμα οργής για τις παραλίες απο τις Γουλιμίδες

Μήνυμα οργής για τις παραλίες απο τις Γουλιμίδες

Share This
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ?
ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΓΟΥΛΙΜΙΔΕΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΟΥΛΙΜΙΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΩΝ

1986: κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του κου Μπένου ( ο οποίος υπήρξε βουλευτής και υπουργός ) μπαζώνεται η παραλία των Γουλιμίδων ( παλιά σφαγεία ).Πείθονται οι κάτοικοι της περιοχής να προσυπογράψουν στο μπάζωμα μιας από τις ομορφότερες παραλίες της πόλης της Καλαμάτας, με την δικαιολογία ότι «Η θάλασσα θα τους πάρει τα σπίτια» και με την ψευδή υπόσχεση ότι στη θέση της παραλίας θα αναπτυχθούν αθλητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή. Κάτι που εξαρχής, κατά βάση και κατ’ ουσίαν, ήταν Παράνομο και Αντισυνταγματικό!!!!!
Το αποτέλεσμα; Στην θέση της αμμουδιάς, βράχια! Την καταστροφή της φυσικής ομορφιάς της περιοχής καθώς και την πτώση της αξίας της. Στη θέση της άλλοτε ειδυλλιακής παραλίας ένα κακο-κατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου (το γνωστό γήπεδο όπου κάθε χρόνο λαμβάνει χώρο ο γνωστός σε όλους μας σαϊτοπόλεμος), ένα γήπεδο που συχνά έχει μετατραπεί, άνευ αδείας, σε καταυλισμό διαφόρων μειονοτήτων και που ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που υποτίθεται ότι κατασκευάστηκε.
1986-2010: Ταχύτατη ανάπτυξη της Ανατολική παραλίας της πόλης, την οποία εκμεταλλεύονται μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και θέρετρα αναψυχής. Κάτι που αφήνει την Δυτική παραλία και τους κατοίκους της για χρόνια στην αφάνεια και που η έλλειψη παραλίας κοντά τους, τους στρέφει και αυτούς στην χρηματοδότηση της Ανατολικής παραλίας και στην, εν αγνοία τους, χρηματοδότησης των συμφερόντων αυτής.

Σήμερα: Καμιά φορά όμως, εκεί που οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, η φύση έρχεται για να δώσει απαντήσεις και λύσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ετών, που η ανατολική παραλία άκμαζε, ο ποταμός Νέδοντας μετέφερε ποσότητες χώματος και σιγά σιγά πίσω από τα βράχια άρχισε να δημιουργείτε μια νέα, παρθένα παραλία η οποία άρχισε να δίνει ζωή στις Γουλιμίδες. Οι κάτοικοί της για πρώτη φορά δεν χρειαζόταν να πηγαίνουν στην ανατολική παραλία για να απολαύσουν ένα μπάνιο στην θάλασσα αλλά στην ολοκαίνουργια, πλάτους 6 μέτρων, ειδυλλιακή παραλία που κρύβεται πίσω από τα βράχια. Καινούργιοι χώροι αναψυχής και 2 γήπεδα του τένις άρχισαν να κατασκευάζονται, που θα έδιναν μια νέα πνοή στην περιοχή και στην ανάπτυξή της.
Δυστυχώς όμως, αυτός ο χώρος, εκεί που βρίσκονται τα γήπεδα του τένις συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Δήμο της Καλαμάτας, ο οποίος έκρινε σωστό να τα παραχωρήσει με την σειρά του στον Ιατρικό Σύλλογο Καλαμάτας, επί δημαρχίας του κου Κουτσούλη. Ο Ιατρικός Σύλλογος όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό. Φυσικά, οι γιατροί δεν μπορούν να πάνε με τα πόδια μέχρι εκεί για να χαλαρώσουν παίζοντας τένις, αλλά με τα πολυτελή τους αυτοκίνητα. Και φυσικά αυτά τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να τα παρκάρουν όπου κι όπου, παρά μόνο σε έναν οργανωμένο χώρο στάθμευσης δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του τένις για να μην περπατάνε και πολύ….Δυστυχώς όμως, τέτοιος χώρος δεν υπήρχε δίπλα στα γήπεδα. Το «ιατρικό τους δαιμόνιο» όμως έδωσε την λύση: Τα βράχια έπρεπε να φύγουν! Όχι όμως να φύγουν από την περιοχή! Αυτό θα κόστιζε! Απλώς να μεταφερθούν προς την παραλία! Ποιος θα το καταλάβαινε; Ποιος θα μιλούσε; Και αν κάποιος ήθελε να περάσει προς την παραλία, η μπάρα που βάλανε θα του έκοβε τον δρόμο! Αλλά και γι αυτό είχανε δικαιολογία! Την μπάρα θα υποστηρίζανε ότι την έβαλαν για να μην μπαίνουν περιθωριακά στοιχεία μέσα στον χώρο!!! Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί το ψέμα;
Έτσι και έγινε! Με αποτέλεσμα η άλλοτε παρθένα παραλία πλάτους 6 μέτρων να έχει σήμερα μόνο 1 μέτρο πλάτος και κανέναν απολύτως τρόπο πρόσβασης σε αυτήν αφού καταστράφηκε το μοναδικό μονοπάτι που οδηγούσε εκεί. Ακόμα, φαίνονται οι ρόδες από τις μπουλντόζες!
Και φυσικά όλες οι αρχές δηλώνουν άγνοια και αναρμόδιες!!! Κάντε μας ένα γράμμα παραπόνων για να το εξετάσουμε και θα σας απαντήσουμε! Αυτή είναι η απάντηση που λάβαμε όταν τολμήσαμε να δηλώσουμε αντίρρηση! Όταν το καταλάβαμε! Τελικά, είχαν κάποια «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» άδεια για τις εργασίες που έκαναν; Ποιος καταπάτησε τους νόμους περί προστασίας των αιγιαλών; Ο Δήμος; Η Περιφέρεια Πελλοπονήσου; Ο Ιατρικός Σύλλογος; Η Κτηματική Υπηρεσία; Το Λιμεναρχείο; Και ποιος είναι αρμόδιος να μας απαντήσει και να επιβάλει τον νόμο, κε Δήμαρχε; Κε Περιφεριάρχα; Κε Λιμενάρχα; Κύριοι γιατροί; Κοι Υπουργοί;
Σας κάνουμε λοιπόν ένα γράμμα αγανάκτησης!!! Και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της παραλίας στην πρότερη κατάστασή της!!!!
Όμως, όσο η νέα γενιά της παραλίας των Γουλιμίδων υπάρχει, δεν θα σας αφήσει να ξανακάνετε το έγκλημα που έγινε το 1986 στην περιοχή! Και έχετε να λογοδοτήσετε για πολλά σε αυτήν την γενιά!
Αυτή η γενιά δεν θα πάψει να υψώνει την φωνή της όταν παραβαίνετε τους νόμους και το Σύνταγμα κύριοι!!!
Μολών λαβέ, λοιπόν!!!! Εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντισταθούμε!!!
Η παραλία μας ανήκει! Σε εμάς! Όχι στα αυτοκίνητα, ούτε στα συμφέροντα κάποιων κοντόφθαλμων!!!
Η παραλία των Γουλιμίδων ανήκει στους κατοίκους της!!!!
Οι κάτοικοι της παραλίας Γουλιμίδων Καλαμάτας και οι φίλοι αυτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages