Επαφές Νίκα και Τατούλη με ατζέντα φλέγοντα θέματα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επαφές Νίκα και Τατούλη με ατζέντα φλέγοντα θέματα

Επαφές Νίκα και Τατούλη με ατζέντα φλέγοντα θέματα

Share This
Από τις 11:00 μέχρι τις 13:15 διήρκησε η συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας και άλλων εκπροσώπων φορέων με τον Περιφερειάρχη στο Διοικητήριο.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
α. διαχείριση απορριμμάτων,
β. οικονομικά ανάπτυξη του Λιμανιού,
γ. ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος των Αθιγγάνων,
δ. κατασκευή αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Ως προς το πρώτο θέμα, Κυβέρνηση και Περιφέρεια στηρίζουν το πείραμα με την RAM , η Περιφέρεια προωθεί εναλλακτικές λύσεις για προσωρινή διαχείριση και τον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για τη οριστική επίλυση αυτού του ζητήματος.
Ως προς το δεύτερο θέμα, Περιφέρεια και Δημοτική αρχή κινούνται στην ίδια κατεύθυνση για ένα λιμάνι με ολοκληρωμένες υποδομές, όπως προτείνεται από Master -Plan που θα εισφέρει στην οικονομική ζωή της πόλης και της περιοχής.
Για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των Αθιγγάνων και μετά την πλήρη αποτυχία λειτουργίας του κάμπινγκ των Αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα, συμφωνήθηκε η προώθηση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.
Για το θέμα των Αθιγγάνων θα υπάρξει ενιαία πολιτική αντιμετώπισης σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.
Κατασκευή αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Το θέμα τέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση από το Δήμαρχο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται η πόλη από την πραγματικότητα συρρίκνωσης του ΤΕΙ από τις φήμες για
κατάργηση του ΚΕΔΒ και συρρίκνωσης του Πανεπιστημίου και τώρα από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για κατασκευή αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Ο κ. Περιφερειάρχης απάντησε ότι το αεροδρόμιο στην Τρίπολη είναι θέμα κυβερνητικής πολιτικής , ότι θα είναι αεροδρόμιο χαμηλού κόστους και ότι θα χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages