Μάπα το καρπούζι για το αγνό 100% Ελαιόλαδο Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μάπα το καρπούζι για το αγνό 100% Ελαιόλαδο Καλαμάτα

Μάπα το καρπούζι για το αγνό 100% Ελαιόλαδο Καλαμάτα

Share This
Γι όσους δεν έχουν πεισθεί ότι τα περισσότερα αγνά (και μάλιστα Π.Ο.Π. Καλαματιανά) τάχα μου Ελληνικά ελαιόλαδα που κυκλοφορούν στην Αμερική είναι νοθευμένα-σπορέλαια, το adena.gr σας παρουσιάζει κι άλλο ένα παρα-δειγμα.
Πρόκειται για το...υπ΄εμπορική ονομασία "100% Pure Olive Oil Kalamata" το οποίο σε Τριλιτρη συσκευασία αγοράσαμε από αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ στην Αμερική για 8.99 δολάρια.
Η Χημική ανάλυση από το διαπιστευμένο εργαστήριο ΕΤΑΤ , έδειξε ότι δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με αγνό ελαιόλαδο. Αντίθετα πρόκειται για φθηνό μείγμα πυρηνέλαιου -σπορέλαιων.
Κυκλοφορεί παράλληλα με ένα "δίδυμο" προϊόν με την ονομασία "EXTRA VIRGIN OLIVE OIL KALAMATA ( με ελαφρώς μεγαλύτερη τιμή κλικ φωτό φυλλαδίου) από την εταιρεία SIROB IMPORTS, φερόμενα αμφότερα ως εισαγόμενα από την Ελλάδα.
Σημειωτέον ότι στη συσκευασία δεν υπάρχει καν Lot # και το συναντήσαμε στα περισσότερα Αμερικάνικα Σούπερ Μάρκετ, αν και η μεγαλύτερη διακίνηση γίνεται μέσω του διαδικτύου , όπου με την απίστευτα χαμηλή του τιμή γονατίζει όλα τα ανταγωνιστικά (στο όνομα) προϊόντα
Το Ελληνικό Κράτος δια μέσω του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (και δια στόματος Υφυπουργού κ.Κουτσούκου) παράδωσε αμαχητί τον αγώνα υπεράσπισης του ονόματος ΚΑΛΑΜΑΤΑ, γιατί σύμφωνα με την "γνωμοδότησηση" της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον, η εν λόγω εταιρεία (με τα παρακλάδια της) έχει κατοχυρώσει τον όρο KALAMATA ExtraVirgin Olive . Άρα τα κεφάλια μέσα. Είναι είναι όμως έτσι? adena-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages