Στο κόκκινο νοσοκομεία λόγω ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο κόκκινο νοσοκομεία λόγω ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Στο κόκκινο νοσοκομεία λόγω ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Share This
Μερικοί κοπρίτες της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με παχυλότατους μισθούς αδιαφορούν για την υγεία συνανθρώπων μας κατεβάζοντας τους διακόπτες.Οι εξαγγελθείσες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων μας, όμως για ορισμένους συνανθρώπους μας τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά...
Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο πνευμονολόγος Μάνος Βαγιάκης, διευθυντής στο Εργαστήριο Ύπνου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, τη σύγχρονη εποχή, οι συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα είναι απολύτως απαραίτητες.
«Δεν θα λιώσουν τα παγωτά στο ψυγείο!» είπε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο σπίτι τους και χρησιμοποιούν κάποιου τύπου ηλεκτροκίνητη συσκευή στο σπίτι. Υπάρχουν άνθρωποι που κρέμονται από αυτές» εξήγησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά περιπτώσεις ασθενών που έχουν απόλυτη ανάγκη για παροχή οξυγόνου, ή για ασθενείς με υπνική άπνοια που χρειάζονται ειδικές αναπνευστικές συσκευές.
«Οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται σε κάποιους κινδύνους, οι οποίοι δεν λαμβάνονται υπόψη από όσους παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης» συνέχισε ο κ. Βαγιάκης, υπενθυμίζοντας ότι δεν μιλάμε για διακοπή ρεύματος 10 λεπτών, αλλά μιάμισης ώρας, διάστημα που σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο.
Η κατάσταση είναι σοβαρή και στα νοσοκομεία, όπου ωστόσο υπάρχουν γεννήτριες που αναλαμβάνουν την ηλεκτροδότηση λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά μετά τη διακοπή ρεύματος. Όμως κι εκεί η κατάσταση είναι κρίσιμη, π.χ. στις εντατικές, για παράδειγμα, καθώς όπως αναφέρει ο πνευμονολόγος «δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσουν τα εφεδρικά συστήματα πάντα...». Απο filiatranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages