Η Βουλή είναι ο Καθρέπτης της Ελληνικής Κοινωνίας ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Βουλή είναι ο Καθρέπτης της Ελληνικής Κοινωνίας !

Η Βουλή είναι ο Καθρέπτης της Ελληνικής Κοινωνίας !

Share This
"Στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν πέφτουν από τον ουρανό αλλά εκλέγονται"
«Αυτό που ταλανίζει την Ελλάδα δεν είναι η οικονομική κρίση αλλά η κρίση του πολιτικού συστήματος.
Είναι η κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό είναι το δράμα των Ελλήνων», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» σε άρθρο της για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Στο άρθρο με τον τίτλο «Το δράμα των Ελλήνων», η εφημερίδα αναφέρει: «στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν πέφτουν από τον ουρανό αλλά εκλέγονται. Η Bουλή είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας».
«Επί χρόνια οι υπηρεσίες και οι δημόσιες επιχειρήσεις ήταν εκεί για να εξυπηρετούν ημέτερους συντρόφους. Γι' αυτό οι Έλληνες πολιτικοί είναι δύσκολο να δρομολογήσουν περικοπές. Είναι πιο εύκολο να μειώσουν τις συντάξεις και να αυξήσουν τη φορολογία, διότι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να αμυνθούν, έτσι τουλάχιστον νόμιζαν οι πολιτικοί», συνεχίζει η εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αναφερόμενη στον ανασχηματισμό, η εφημερίδα παρατηρεί: «ο Γιώργος Παπανδρέου προβάλλει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του σαν ένα νέο ξεκίνημα. Η νέα (ανασχηματισμένη) κυβέρνηση που ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης την Τρίτη στη Bουλή αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Το χειρότερο είναι ότι ο Παπανδρέου υπόσχεται στους Ευρωπαίους εταίρους μια πολιτική, με την οποία η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν συμπαρατάσσεται. Ούτε καν το ίδιο του το κόμμα. Διότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης της κυβέρνησης από τις περικοπές στο δημόσιο μέχρι και τις ιδιωτικοποιήσεις ξεπερνάει τα "εσκαμμένα"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages