Στη μισή τιμή πωλούνται τα εξοχικά στην Πελοπόννησο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στη μισή τιμή πωλούνται τα εξοχικά στην Πελοπόννησο

Στη μισή τιμή πωλούνται τα εξοχικά στην Πελοπόννησο

Share This
Από τα ΝΕΑ
Η Πελοπόννησος και η Εύβοια είναι δύο περιοχές της Ελλάδας με φυσικές ομορφιές και πολλές εξοχικές κατοικίες, οι οποίες όμως αυτή την περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης, μένουν στα αζήτητα. Αυτές οι δύο περιοχές δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και τη στενότητα των Ελλήνων, οι οποίοι ή δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μια εξοχική κατοικία ή δεν τολμούν να διαθέσουν τα κεφάλαιά τους τώρα, περιμένοντας ότι οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν και άλλο. Πτώση της τάξεως του 50% περίπου καταγράφουν οι τιμές στις περισσότερες περιοχές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια το 2010, ενώ το 2011 πολλοί υποστηρίζουν ότι θα είναι χειρότερο.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Μεσσηνία: «Απόσταση» μεταξύ αγοραστών και πωλητών
Η πτώση στις πωλήσεις εξοχικών κατοικιών στη Μεσσηνία το 2011 είναι μεγαλύτερη από πέρυσι, αλλά ως το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με τον κ. Γ. Κουκή, ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου Kalamata Real Estate, ο οποίος πιστεύει ότι μια μερίδα Ελλήνων που διαθέτουν χρήματα στην τράπεζα ενδεχομένως να προτιμήσει να τα επενδύσει στην αγορά ενός ακινήτου. Οι τιμές στις εξοχικές κατοικίες έχουν μειωθεί περίπου 30%, ενώ στις νεόδμητες κατοικίες οι τιμές πώλησης κυμαίνονται στις 2.000 ευρώ το τ.μ. και στα 10ετίας στα 1.800 ευρώ το τ.μ. Η πτώση της αγοράς ακινήτων στην περιοχή, όπως υποστηρίζει ο ίδιος επιχειρηματίας οφείλεται στη μεγάλη απόσταση μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών όσον αφορά την τιμή της εξοχικής κατοικίας. Αν έρθουν πιο κοντά, προσθέτει ο ίδιος, τότε μπορεί να κινηθεί κάπως η αγορά. Οι αγοραστές στη Μεσσηνίας είναι κυρίως Αθηναίοι.
Ηλεία: Μεγάλη η ζήτηση - λίγες οι συναλλαγές
Ζήτηση υπάρχει για εξοχικές κατοικίες στον Νομό Ηλείας, αλλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αγοραστών και πωλητών δεν καταλήγουν πουθενά, τονίζει ο κ. Μ. Στούμπανος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στις 15 επισκέψεις για αγορά εξοχικής κατοικίας μόνο ένας θα αγοράσει, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν χρήματα και οι υπόλοιποι είναι αναποφάσιστοι. Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών έχουν σημειώσει μικρή μείωση, μόνο κατά 15%-20%, διότι, σύμφωνα με τον κ. Μ. Στούμπανο, οι ιδιοκτήτες τους έχουν πολλά ακίνητα και δεν έχουν ανάγκη να τα πουλήσουν φθηνά. Οι περιοχές για τις οποίες δείχνουν προτίμηση οι αγοραστές για εξοχική κατοικία στον Νομό Ηλείας είναι η παραλία Κουρούτας, το Παλούκι, το Αρκούδι, ο Αγιος Ανδρέας Πύργου. Πάντως το 2011, τονίζει ο ίδιος, προβλέπεται να είναι χειρότερο από το 2010, διότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος.
Αργολίδα: Η μικρή προσφορά κρατά σταθερές τις τιμές
Διαφορετική κατάσταση επικρατεί στον Νομό Αργολίδας, και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και στις γύρω περιοχές, όπου εκεί οι αγοραστές αναζητούν κυρίως εξοχικές κατοικίες. Οι τιμές είναι σταθερές, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά, επεσήμανε ο κ. Κ. Δεσύλλας, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην περιοχή. Το 2010 παρατηρήθηκε μείωση στις αγοραπωλησίες στο Ναύπλιο, διότι οι κατασκευαστές κράτησαν άμυνα και δεν οικοδομήθηκαν πολλές νέες εξοχικές κατοικίες, οπότε η ζήτηση ήταν μεγάλη αλλά η προσφορά μικρή. Οι κατοικίες που ζητούνται στο Ναύπλιο, προσθέτει ο ίδιος, είναι κυρίως της τάξεως ως 120.000 ευρώ και αφορούν διαμερίσματα 60-65 τ.μ., αλλά υπάρχει ένα κενό στα παραθεριστικά ακίνητα ύψους 120.000-190.000 ευρώ. Το 2011 η αγορά της εξοχικής κατοικίας στο Ναύπλιο και στις γύρω περιοχές αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, καταλήγει ο ίδιος επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages