Σε αδιέξοδο οι Ελληνες για την κρίση... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε αδιέξοδο οι Ελληνες για την κρίση...

Σε αδιέξοδο οι Ελληνες για την κρίση...

Share This
- Με τη βαλίτσα στο χέρι για δουλειά, καλύτερα χρήματα, για αξιοποίηση προσόντων και για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Πως να μείνουν όταν καθημερινά 804 Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους με την ανεργία στο 16,2%
- Το 83% από τα στελέχη επιχειρήσεων φεύγει χωρίς δεύτερη σκέψη
- Εγκαταλείπουν την Ελλάδα ακόμα και για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη
Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη. 95% είναι το συγκλονιστικό ποσοστό των Ελλήνων που είναι πρόθυμοι να ξενιτευτούν για να φτιάξουν τη ζωή τους εκτός Ελλάδας.
Αναλογιστείτε μόνο πως μόλις πριν 12 μήνες, που η κρίση απλωνόταν στη χώρα, το 40% των εργαζομένων δήλωνε πως προτιμούσε να περιμένει μήπως βρει δουλειά παρά να μετακομίσει ακόμα και στην επαρχία!
Σύμφωνα με την έκθεση οι κυριότεροι λόγοι του νέου κύματος μετανάστευσης είναι η εύρεση δουλειάς για όσους είναι άνεργοι, και οι καλύτερες αποδοχές και συνθήκες δουλειάς αλλά και αξιοποίηση των προσόντων τους για όσους είναι κακοπληρωμένοι και αναξιοποίητοι.
Κοινό σημείο σε όλους είναι ο φόβος, της φτώχειας της απόλυσης και της Ελλάδας που καταρρέει. Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει πόσο τρόμαξε τους Έλληνες το σκιάχτρο της κρίσης είναι πως μόλις πριν από 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2010, το 51,2% δήλωνε πως θα έψαχνε για δουλειά ΜΟΝΟ εντός Αττικής.
Απόδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι πως οι Έλληνες μεταναστεύουν για να βρουν τη τύχη τους ακόμα και σε Βαλκανικές χώρες και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages