Τελεσίγραφο… για τη Μαραθόλακκα και τη Ram - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τελεσίγραφο… για τη Μαραθόλακκα και τη Ram

Τελεσίγραφο… για τη Μαραθόλακκα και τη Ram

Share This
Τελεσίγραφο προς τη Δημοτική Αρχή, με ημερομηνία λήξης τη 18η Ιουνίου 2011, αναφορικά με τη λειτουργία στη Μαραθόλακκα της κινητής μονάδας επεξεργασίας της Ram για την επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, έστειλε χθες η «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο».
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, «σε συνέχεια της από 3.6.2011 ανακοίνωσής μας, επανερχόμαστε διευκρινιστικά και ενημερώνουμε τους αρμόδιους πως με βάση την 741 απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αλλά και την υπογραφείσα προ τριμήνου από το δήμαρχο κ. Νίκα “κοινή δήλωση” περί της τρίμηνης πιλοτικής λειτουργίας της μονάδας RAM, μετά το Σάββατο 18.6.2011 δε θα επιτραπεί η άνοδος στη χωματερή Μαραθόλακκα οποιουδήποτε οχήματος μεταφέρει σκουπίδια...
Ο μηχανικός εξοπλισμός αλλά και οποιοδήποτε εξάρτημα ή υπόλειμμα της εταιρείας RAM θα πρέπει να αποχωρήσει από τη Μαραθόλακκα μέχρι την 30ή.6.2011».
Η παραπάνω εξέλιξη δημιουργεί ασφαλώς νέα δεδομένα στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου και βάζει τη Δημοτική Αρχή σε πίεση προκειμένου να βρεθεί εναλλακτική λύση, πριν ξεκινήσουν και πάλι τα φορτηγά του σκουπιδοεργολάβου να πιάνουν δουλειά και να μεταφέρουν τα σκουπίδια προς… άγνωστη κατεύθυνση.
Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Όπως παραδέχτηκε, μάλιστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ι. Καμβυσίδης, πράγματι η περιοχή της Μαραθόλακκας, κυρίως για οικονομικούς λόγους, δεν ενδείκνυται ως χώρος για τη λειτουργία της κινητής μονάδας.
Στο πνεύμα αυτό, σημείωσε ότι ήδη η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανεύρεσης εναλλακτικής λύσης. «Υπάρχουν δυο, τρεις περιοχές που εξετάζονται για το θέμα αυτό. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και από κοινού λύση με το Δήμο Μεσσήνης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση κοινός τόπος των παριστάμενων μελών, αλλά και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, είναι ότι η μονάδα της Ram λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά μέχρι σήμερα και δείχνει ότι μπορεί να παίξει το ρόλο για τον οποίο προτιμήθηκε.
Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και η παραγωγή του πρώτου κομπόστ μετά από δέκα (10) εβδομάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων από τη μονάδα. Δείγμα του προϊόντος θα αποσταλεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για τις αναγκαίες εξετάσεις και εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση της χωματερής στη Μαραθόλακκα. Απο το 'Θάρρος'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages