Πήρε παράταση η Μαραθόλακκα μέχρι 14 Ιουλίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πήρε παράταση η Μαραθόλακκα μέχρι 14 Ιουλίου

Πήρε παράταση η Μαραθόλακκα μέχρι 14 Ιουλίου

Share This
Μπορεί η Δημοτική Αρχή να είχε ζητήσει τρίμηνη και πλέον παράταση για τη λειτουργία της κινητής μονάδας κομποστοποίησης της εταιρείας Ram στη Μαραθόλακκα, όμως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κινείται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.
Με απόφαση την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος, η διάρκεια ισχύος των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων παρατείνεται μέχρι τις 14 Ιουλίου 2011.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, “σε περίπτωση επιτυχούς πιλοτικής λειτουργίας και σχετικής πρόθεσης του Δήμου για τη συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω συστήματος σε κανονικό επίπεδο, απαιτείται η έγκαιρη σύνταξη και υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), προκειμένου να επιβληθούν νέοι περιβαλλοντικοί όροι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί”.
Η τελευταία εξέλιξη δημιούργησε, όπως ήταν φυσικό, προβληματισμό στη Δημοτική Αρχή. Ακόμα όμως κι έτσι, χθες έγινε μια σύσκεψη μεταξύ αρμόδιων παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας, του διευθύνοντος συμβούλου της μονάδας και μελών της “Ομάδας Δράσης του Ταϋγέτου”, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα συνέχισης της λειτουργίας της μονάδας για κάποιο επιπλέον χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Έτσι, μέχρι να βρεθεί εναλλακτικός χώρος, ο Δήμος είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί ως “λύση” τη μεταφορά των σκουπιδιών με εργολάβο.
Από την άλλη πλευρά, σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρόκειται να συζητηθεί το θέμα των ενστάσεων στους δύο διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί για την επεξεργασία και τη μεταφορά των σκουπιδιών. Για τον πρώτο, ως γνωστόν, έχουν καταθέσει ενστάσεις οι δύο (Μεσόγειος, Ηλέκτωρ Α.Ε.) από τις τρεις εταιρείες, τις οποίες, όπως φαίνεται, η αρμόδια Επιτροπή διαγωνισμού του Δήμου Καλαμάτας δεν έχει κάνει αποδεκτές.
Διαβάζοντας, πάντως, κάποιος το φάκελο του συγκεκριμένου θέματος, αξίζει να μελετήσει προσεκτικά τους ουσιαστικούς λόγους που η εταιρεία Ηλέκτωρ Α.Ε. επικαλείται προκειμένου να αποκλειστεί από το διαγωνισμό η εταιρεία Ram Europe ΕΠΕ (η τρίτη εταιρεία που συμμετείχε και μειοδότρια του έργου κατά πάσα πιθανότητα).
Ο πρώτος, σύμφωνα με σκεπτικό, είναι ότι η εταιρεία που διαχειριζόταν μέχρι πρόσφατα τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας δεν αποδεικνύει ξεκάθαρα την τεχνική της ικανότητα να εκτελέσει την εν λόγω παρεχόμενη υπηρεσία που ζητείται από το διαγωνισμό. Όπως φαίνεται από τα σχετικά έγγραφα, η εμπειρία της έγκειται σε μίσθωση κινητής μονάδας μπαλοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων. Αυτή, όμως, είναι εκτός των διεργασιών που ζητούνται από το διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages