Αν θέλουμε να δούμε μπροστά μας φως, πρέπει να ανατραπούν οι σημερινοί όροι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αν θέλουμε να δούμε μπροστά μας φως, πρέπει να ανατραπούν οι σημερινοί όροι

Αν θέλουμε να δούμε μπροστά μας φως, πρέπει να ανατραπούν οι σημερινοί όροι

Share This
Πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο ζήτημα χαρακτήρισε το θέμα του λιγνιτικού πόρου και τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Το ζητούμενο για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών σημείωσε, είναι η υιοθέτηση νέας αντίληψης πολιτικού προσανατολισμού, την οποία δείχνει να έχει κατακτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη αποτελεί ανοιχτό βήμα για όλους τους πολίτες χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς διαδικασίες. Στη Μεγαλόπολη όπως εκτίμησε ο κ. Τατούλης εκφράστηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να αξιοποιήσει τον ενεργειακό αυτό πόρο αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών.
«Αν θέλουμε να δούμε μπροστά μας φως, πρέπει να ανατραπούν οι σημερινοί όροι.• Δεν φταίνε οι άνθρωποι, δεν φταίνε τα κόμματα, αλλά ολόκληρη η δομή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι ο μόνος δρόμος να πάμε μπροστά είναι η ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης, μέσα από διάλογο και διαβούλευση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη διάσωσή μας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η ευθύνη του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού ανήκει στην αιρετή Περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια υλοποιεί τις δράσεις της, σε συνεργασία πάντοτε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται απέναντι σε στρατηγικούς σχεδιασμούς χωρίς αίσθηση της αντικειμενικότητας και χωρίς ξεκάθαρους στόχους, που αποτελούν και το μεγάλο έλλειμμα της χώρας.
Σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε άλλες ανάλογες το Περιφερειακό Συμβούλιο με αίσθημα ευθύνης επιδιώκει τη συνεννόηση και το διάλογο, όπως έγινε κατά τη συζήτηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Την τελική απόφαση, ωστόσο, δεν την λαμβάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages