Άδειες χρήσης νερού – Νέο Χαράτσι για τους αγρότες ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άδειες χρήσης νερού – Νέο Χαράτσι για τους αγρότες !

Άδειες χρήσης νερού – Νέο Χαράτσι για τους αγρότες !

Share This
Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις άδειες χρήσης νερού άρδευσης ! Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου που ζητούσε απλοποίηση των διαδικασιών άδειας χρήσης νερού και μείωση του κόστους της αδειοδότησης, ιδίως για τις περιπτώσεις ανανέωσης της άδειας χρήσης.....
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέρεται στο έγγραφο, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς επεξεργάζεται την απλοποίηση των διαδικασιών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά το κόστος των αδειών χρήσης νερού.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει επισημάνει ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση νέας άδειας, αλλά και για την ανανέωση της υφιστάμενης άδειας χρήσης νερού, είναι πάρα πολλά και η όλη διαδικασία κοστίζει πολλά χρήματα, καθώς το κόστος για τις απαιτούμενες μελέτες (γεωλογική, περιβαλλοντική) και τα απαιτούμενα τοπογραφικά διαγράμματα, σκαριφήματα κλπ ξεκινάει από το ποσό των 2.200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages