Ο Δήμος αποδεσμεύει μέρος οικοπέδων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Δήμος αποδεσμεύει μέρος οικοπέδων

Ο Δήμος αποδεσμεύει μέρος οικοπέδων

Share This
Ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου στην πλατεία Ελευθερίας και ο κίνδυνος να χαθεί ο συγκεκριμένος δημόσιος χώρος προς χάριν κάποιας πολυκατοικίας, απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Με ερωτήσεις που κατέθεσαν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμας όσο και ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αν. Νιάρχος, αλλά και ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμ. Μπεχράκης, έψεξαν τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Κατά τους παραπάνω, σήκωσε τα χέρια ψηλά στις εξελίξεις και άφησε να χαθεί ένας ακόμη δημόσιος χώρος, ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσει εντελώς διαφορετική πολιτική.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας σημείωσε ότι «η Δημοτική Αρχή το 2007 βρέθηκε στο εξής δίλημμα. Έχουν, όπως είναι γνωστό, δεσμευτεί ιδιοκτησίες εκατοντάδων στρεμμάτων στην πόλη της Καλαμάτας, με το σχέδιο του 1905 και του 1986. Ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να αγοράσει τους συγκεκριμένους χώρους κι έρχονταν δεκάδες μικροϊδιοκτήτες σε εμάς και ζητούσαν, αφού δεν μπορούν να αποζημιωθούν, να χτίσουν και να αποκαταστήσουν έτσι τους ίδιους και τα παιδιά τους. Από την πλευρά μας δεν είχαμε άλλη λύση. Δεδομένου του προβλήματος πήραμε μια κατεύθυνση- απόφαση. Αν υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων για αυτές τις υποθέσεις να μην τις εφεσιβάλλουμε και να αποδεσμεύεται ο συγκεκριμένος χώρος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δρόμος ή δεν έχει στρατηγική σημασία για την πόλη.
Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων για την πλατεία Ελευθερίας. Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε, όταν δεν υπάρχουν χρήματα; Να παίζουμε την κολοκυθιά ή να γυρίζουμε τις δικαστικές αίθουσες, προσπαθώντας να κρατήσουμε κάτι που δεν μπορούμε; Υπάρχουν δεσμευμένες ιδιοκτησίες για 50 και περισσότερα χρόνια. Μακάρι να υπήρχαν χρήματα. Από μόνοι μας, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Επιλογές, βεβαίως, έχουμε κάνει, αλλά δεν μπορούμε να κρατάμε σε ομηρία τον κόσμο.
Πρέπει αυτή η ιστορία να πάρει ένα τέλος. Εάν μας δοθούν χρήματα, θα αλλάξουμε την τακτική μας. Επαναλαμβάνω όμως, ότι στρατηγικούς χώρους θα τους παλέψουμε. Όμως, να μην κρύβουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν». Απο το 'Θάρρος'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages