Μερική ιδιωτικοποίηση για τα σκουπίδια μας... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μερική ιδιωτικοποίηση για τα σκουπίδια μας...

Μερική ιδιωτικοποίηση για τα σκουπίδια μας...

Share This
Σειρά εξελίξεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες. Κατ’ αρχάς, εγκρίθηκε η αίτηση της νέας τρίμηνης παράτασης που είχε υποβληθεί στην Περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη λειτουργία της πιλοτικής μονάδας της Ram στο χώρο της «νέας Μαραθόλακκας». Η καταληκτική ημερομηνία είναι πλέον στις αρχές Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, ολοκληρώνεται και το συγκεκριμένο «πείραμα» διαχείρισης.
Από την άλλη πλευρά, μπορεί να δόθηκε η νέα παράταση, αλλά η μονάδα στη Μαραθόλακκα για δεύτερη ημέρα υπολειτουργεί αφού οι εργαζόμενες στο σύστημα της ανακύκλωσης απέχουν από την εργασία τους, διότι είναι απλήρωτες.
Επιπρόσθετα, χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας άνοιξε και πάλι το θέμα της μερικής ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, αφού τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για να τα αντιμετωπίσει. «Γι’ αυτό», υπογράμμισε ο δήμαρχος, «έδωσα εντολή να ετοιμαστεί η προκήρυξη της εκχώρησης σε ιδιώτες της συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων σε χώρο που θα τους προσδιορίσουμε. Κι αυτό θα γίνει μόνο για τις περιοχές Άρι, Θουρία, Αρφαρά και Αλαγονία. Υποχρέωση του αναδόχου θα είναι να πλένει τα σκουπίδια, να πλένει τους κάδους και να απολυμαίνει τους χώρους. Βέβαια, θα καλέσω και το Σωματείο Εργαζομένων ώστε να ενημερωθεί για το πρόβλημα που υπάρχει».
Τέλος, ο κ. Νίκας είπε ότι την προσεχή Δευτέρα σε σύσκεψη στην Τρίπολη των δημάρχων των πρωτευουσών των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων: «Τα σκουπίδια έχουν πνίξει την περιοχή μας και πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Οι Δήμοι από το νόμο δεν έχουν την ευθύνη για το πού θα πάνε τα σκουπίδια. Ως εκ τούτου, θέλουμε πράξεις εδώ και τώρα. Δεν επιζητούμε αντιπαράθεση με κανέναν, συνεργασία θέλουμε. Όμως και η εποχή των διακηρύξεων έχει τελειώσει».


Απο 'Θάρρος' και 'Φωνή'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages