Ίδρυση συνδέσμου εξαγωγέων Πελοποννήσου από την Περιφέρεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ίδρυση συνδέσμου εξαγωγέων Πελοποννήσου από την Περιφέρεια

Ίδρυση συνδέσμου εξαγωγέων Πελοποννήσου από την Περιφέρεια

Share This
Μια πολύ καλή ενέργεια της περιφέρειας Πελοποννήσου η όπως ανέφεραν οι εξαγωγείς της περιφέρειας η ίδρυση συνδέσμου εξαγωγέα που πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση σήμερα στην Τρίπολη.
Ο εξαγωγέας της Μεσσηνίας Γ. Γκούμας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST εξήρε την πρωτοβουλία αυτή της περιφέρειας και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «επιτέλους κάτι κινείτε στην σωστή τροχιά στην περιφέρεια μας και θα δώσει άλλη δυναμική στα προϊόντα μας.»
Ο Μεσσήνιος εξαγωγέας καυτηρίασε έντονα την στάση του επιμελητήριου Μεσσηνίας και ιδιαίτερα του προέδρου του κ Γ. Καραμπάτου που όπως ανέφερε ήταν αρνητικός στην όποια χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που θέλουν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις για την προώθηση των προϊόντων μας σε αντίθεση με όλα τα άλλα επιμελητήρια που συμμετέχουν ενεργά στα έξοδα και χαρακτηριστικά ανέφερε το επιμελητήριο Αργολίδος που ο πρόεδρος του είπε στην εν λόγο συγκέντρωση ότι Επιδοτεί! τις ομαδικές αποστολές για τις εκθέσεις στο εξωτερικό για την προώθηση και προβολή των προϊόντων του Νομού του, ακόμα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και «ένας εξαγωγέας να θέλει να πάει οπουδήποτε το επιμελητήριο Αργολίδας τον επιδοτεί με 50% σε όλα του τα έξοδα»
Ο κ Καραμπάτος ανέφερε για το θέμα ότι πρέπει να βάλουν οι εξαγωγείς το χέρι στην τσέπη προκαλώντας αρνητική εντύπωση με τον κ Γκούμα να του απαντά ότι τόσα χρόνια μόνο αυτοί το Βάζουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χρηματοδότηση της ΕΤΑΠ για το 2010 από το επιμελητήριο Μεσσηνίας ήταν 350.000 €!!!
Επίσης ο Γ Γκούμας ανέφερε ότι είναι λυπηρό από τον μεγαλύτερο Νομό της περιφέρειας να είναι μόνο 6 εξαγωγείς στην σύσκεψη ενώ από τους άλλους Νομούς ήταν τουλάχιστον τριπλάσιοι από τον καθένα.
Τέλος στην προσωρινή επιτροπή από την Μεσσηνία συμμετέχουν ο Γ.Γκούμας που ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη κ Νικολάκου για την θέση αυτή άλλα και ο Ηλίας Κανάκης με την κα Τζένυ Γυφτέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages