Φαβορί ο Τατούλης για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φαβορί ο Τατούλης για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Φαβορί ο Τατούλης για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Share This
Οι Πελοποννήσιοι είναι σύσσωμοι υπέρ της υποψηφιότητας του δικού τους Περιφερειάρχη Π.Τατούλη
Μπορεί το πόρταλ που έβγαλε την είδηση να έπραξε κάτω από οδηγίες και καλά έκανε και σαφώς πέτυχε τον σκοπό του αλλά το θέμα είναι πιο σοβαρό από όσο μπορούμε να δούμε με την πρώτη ματιά.

Το θέμα της θέσης του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος δεν είναι μόνο μια θέση διοίκησης και προέδρου αλλά κρύβει πολλά περισσότερα οφέλη από ότι φαντάζεται κανείς.
Σίγουρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μπορεί να «χτυπήσει» στα ίσια την θέση του προέδρου από τον έτερο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Για της άλλες υποψηφιότητες δεν συζητάμε καν.
Ο Γιάννης Σγουρός αυτή την στιγμή έχει αναλάβει τα καθήκοντα προεδρεύοντα λόγω του ότι είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει και επίσημα την προεδρία.
Απέναντι όμως θα βρει την ευφυΐα της Αυτοδιοίκησης και του θεσμού της Περιφέρειας που ακούει στο όνομα Πέτρος Τατούλης. Ο άνθρωπος που με διορατικότητα και όραμα οδηγεί την Περιφέρεια της Πελοποννήσου να ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων Περιφερειών της χώρας και δίνει το στίγμα της αλλαγής των παλαιοχρονιστικών πρακτικών. Ο άνθρωπος που μπορεί να πράξει και μέσα από δυσμενείς συγκυρίες, διαφεύγοντας από τις συνηθισμένες τακτικές διοίκησης. Ο άνθρωπος που μπορεί να πάρει την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο. Παρέμβαση και έργο.
Αυτό χρειάζεται τώρα το ανώτατο όργανο των Περιφερειών.
Πέραν από τους κομματικούς μηχανισμούς που θα παίξουν προφανώς το ρόλο τους να δούμε και τον αστάθμητο παράγοντα που είναι ο εξής. Αν εκλεγεί πρόεδρος της Ένωσης, Περιφερειάρχης προερχόμενος καθαρά από το ΠΑΣΟΚ (βλέπε Σγουρός) πώς θα μπορέσει να κάνει την διαφορά από την κυβέρνηση του Μνημονίου και πώς θα μπορέσει ακόμα πιο πολύ να διαπραγματευτεί και να συγκρουστεί ακόμα αν χρειαστεί για όφελος της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης; Πέρα ότι θα σφίξουν ακόμα πιο πολύ τα πράγματα με τους αγανακτισμένους και οι επιθέσεις σε «Πράσινους» κυβερνώντας θα είναι καθημερινότητα.
Από την άλλη μεριά ο Τατούλης με την προσωπικότητα του και την εμπειρία του θα μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω στην Ένωση, θα μπορεί να διαπραγματευθεί και να διεκδικήσει και σαφώς είναι ο άνθρωπος που μπορεί να περπατήσει δίχως πρόβλημα μόνος του ανάμεσα στον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages