Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο Καλαμάτας... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο Καλαμάτας...

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο Καλαμάτας...

Share This
Το γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας βρίσκεται στον πρώτο όροφο του διατηρητέου κτηρίου της οδού Αριστομένους, στο νούμερο 28. Αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι. Πόσοι, όμως, έχουν φτάσει μέχρι εκεί για να του ζητήσουν να αλλάξει τα κακώς κείμενα της πόλης ή για να του κάνουν μια πρόταση; Ελάχιστοι!
Όλοι, ωστόσο, έχουν να πουν κάτι στο δήμαρχο, είτε αυτό αφορά στον ποδηλατόδρομο, είτε στο κυκλοφοριακό, είτε στο λιμάνι, είτε στα σκουπίδια.
Έτσι, λοιπόν, αναλάβαμε εμείς να μεταφέρουμε το αίτημά σας στο δήμαρχο. Το αν θα εισακουστεί, είναι πλέον δικό του θέμα…
Παναγιώτης
«Θα ήθελα να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη και φιλική απέναντι στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της».
Γιώργος Δέδες
«Αρχικά θα ήθελα πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου, απόγευμα-βράδυ. Δεύτερον, καλύτερη αστυνόμευση, ώστε τα 15χρονα να μην καβαλάνε τα μηχανάκια σαν τρελά και να φοβάμαι μην πέσουν επάνω μου. Τρίτον, διεύρυνση του δικτύου των ποδηλατόδρομων και καμπάνια για την ενημέρωση των αδιάφορων πολιτών που περπατάνε-παρκάρουν στον ποδηλατόδρομο. Τέταρτον, γενικότερος επανασχεδιασμός του κυκλοφοριακού χάρτη με τα νέα δεδομένα του ποδηλατόδρομου. Δε γίνεται να μην υπάρχει στοπ εκεί που περνάει ποδηλατόδρομος και να συνεννοείσαι με τον οδηγό, αν σε αφήνει να περάσεις.
Επίσης, το λιμάνι - μαρίνα! Χρειάζονται νέες υποδομές, ώστε να “πιάνουν” κρουαζιερόπλοια. Επιπλέον, φωτοβολταϊκά σε δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να κερδίσει έσοδα ο Δήμος.
Τέλος, πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές η Καλαμάτα είναι προσεγμένη πόλη, αλλά θα μπορούσε με λίγη προσοχή να είναι τέλεια!».

Κοσμάς
«Να φτιάξει τους δρόμους που είναι σαν βομβαρδισμένοι».
Κώστας
«Αρχικά ο ποδηλατοδρόμος! Να γίνει πιο μεγάλος και φωτεινός και να φτάσει μέχρι το Filoxenia. Ταυτόχρονα, να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία η ευκαιρία να λειτουργήσει “σταθμούς” ποδηλάτων και οι πολίτες να μπορούν με χρονοχρέωση να νοικιάζουν ποδήλατα. Δεύτερον, να φτιαχτεί parking στην πλατεία της Καλαμάτας. Τρίτον, να πιέσει ώστε να τελειώσει, επιτέλους, ο δρόμος από και προς Καλαμάτα. Τέταρτον, να φτιαχτεί “σοβαρό” λιμάνι. Πέμπτον, να αξιοποιηθούν τα κτήρια που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι. Έκτον, να ανακαινιστεί το Πάρκο του ΟΣΕ. Να καθαριστούν τα βαγόνια. Να γίνει τόπος χαλάρωσης για όλες τις ηλικίες. Να έχουν πρόσβαση και οι άνθρωποι με ξεχωριστές ανάγκες! Έβδομον, να υπάρχει wifi δωρεάν σε όλη την πόλη.
Επιπρόσθετα, να εκμεταλλευτεί ο Δήμος τον ήλιο και να φτιάξει φωτοβολταϊκά πάρκα, έτσι ώστε από εκεί να τροφοδοτούνται τα φανάρια, τα φώτα στους δρόμους, ακόμα και κάποια κτήρια με ρεύμα.
Τέλος, να δημιουργηθεί Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και, μάλιστα, άμεσα. Συνεργασία με Κύπρο και άλλες χώρες».
Λένια
«Πρέπει ο δήμαρχος να κάνει κάτι με το πρόβλημα των σκουπιδιών, όπως και να αλλάξει ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση... μπορεί;».
Τάκης
«Να άρει τη μονοδρόμηση της Βύρωνος και άλλων οδών της περιοχής».
Μαρία
«Κάτι να κάνει με τα φανάρια, δε γίνεται για να φτάσω από το σπίτι στη δουλειά μου να περνώ 4 φανάρια!!!».

Δημήτρης
«Να αλλάξει μυαλά στον κόσμο, υπάρχει λάθος νοοτροπία». Συνεχίζοντας ο Δημήτρης λέει ειρωνικά: «Θέλουμε πιο πολλά σκουπίδια, πιο πολλά αυτοκίνητα και πιο πολλά καφέ».
Αργύρης
«Είναι ο καλύτερος δήμαρχος που έχει περάσει από την Καλαμάτα, αναμόρφωσε την πόλη μετά τον Μπένο και της έδωσε τη δική της ταυτότητα, και είμαι σίγουρος ότι αν είναι να αλλάξει κάτι, το ξέρει ο ίδιος πολύ καλά».
Αγγελική
«Αφού αποφάσισε να φτιάξει ποδηλατοδρόμο, πρέπει να κάνει και τη σωστή σήμανση. Ακόμα, πρέπει να λύσει οριστικά το πρόβλημα της πόλης με τα σκουπίδια».

Δώρα
«Είμαι επισκέπτρια εδώ, αλλά αυτό που είδα και μου έκανε τρομερή εντύπωση και χρειάζεται λύση, είναι το θέμα του παρκαρίσματος. Δεν υπάρχει πουθενά χώρος να αφήσεις το αυτοκίνητό σου!»
Τάκης, Άρης
«Πρέπει ο δήμαρχος να λύσει άμεσα το κυκλοφοριακό. Κάθε μέρα γίνεται χαμός στους δρόμους της πόλης.
Έπειτα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει το κέντρο υποδοχής μεταναστών, θα έχουμε πρόβλημα ειδικά εμείς που μένουμε κοντά.
Επίσης, να γίνει βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης. Ας πούμε, ο χλοοτάπητας στο γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης” είναι σαν τσιμέντο όταν πέφτεις. Τέλος, να αναλάβει τις ευθύνες του αυτός ή όποιος είναι υπεύθυνος, ώστε να μην κλείσει το αεροδρόμιο, το ΤΕΙ και ό,τι άλλο είναι να χαθεί, γιατί το Στρατόπεδο ήδη το χάσαμε». Απο το 'Θάρρος'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages