Επίκαιρο παρά ποτέ «Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Κάστρο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επίκαιρο παρά ποτέ «Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Κάστρο της Καλαμάτας

Επίκαιρο παρά ποτέ «Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Κάστρο της Καλαμάτας

Share This
Κάτι περισσότερο από μεγάλη επιτυχία, σημείωσε χθες βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου στην Καλαμάτα, η πρεμιέρα των παραστάσεων του ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος «ΣΥΝ 1Μιχάλης Τούμπουρος», με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη, «Το μεγάλο μας τσίρκο».
Το θεατρικό αυτό έργο, αποτελεί…
σταθμό για το ελληνικό θέατρο, καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του ’73 στα χρόνια της δικτατορίας, με τους θεατές που το παρακολούθησαν να συμμετέχουν στην ουσία, τις μαζικότερες – μέχρι το Πολυτεχνείο – πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Πάνω από 400.000 θεατές σε Αθήνα και επαρχία παρακολούθησαν το έργο που συντελεστές του ήταν μεταξύ άλλων, ο Καζάκος, η Καρέζη, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Ξυλούρης, ο Ξαρχάκος και ο Ευγένιος Σπαθάρης.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, περισσότεροι από 30 ερασιτέχνες ηθοποιοί στην Καλαμάτα, δίνουν τις δικές τους… ερμηνείες στις παραστάσεις, στο δυστυχώς ιδιαίτερα επίκαιρο αυτό έργο, που έχει σκηνοθετήσει ο Κώστας Κατσουλάκης.
«Το μεγάλο μας τσίρκο», επιβάλλεται με την υπερήφανη αγνότητά του και δικαιώνει το θεατή. Το κήρυγμα ελευθερίας και αδιαπραγμάτευτου λαϊκού δικαίου, εντυπωσιάζει, αφού και στις μέρες μας άλλου είδους… δικτατορίες, δυναστεύουν τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages