Ηταν Φουντουκέλαιο το εισαγόμενο ….λάδι Γερμανίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ηταν Φουντουκέλαιο το εισαγόμενο ….λάδι Γερμανίας

Ηταν Φουντουκέλαιο το εισαγόμενο ….λάδι Γερμανίας

Share This
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ….ΤΑΙΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !
Πριν από λίγες μέρες το γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση ότι σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, η χώρα μας δαπάνησε το 2010, 1,5 εκατ. ευρώ για εισαγωγές ελαιολάδου από τη Γερμανία, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα μας "ψάχνει" εναγωνίως για πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη!!! Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο λάδι, που εισήγαγε η χώρα μας, επρόκειτο για φουντουκέλαιο κι όχι για ελαιόλαδο.
Η συγκεκριμένη "είδηση" έκανε το γύρο του διαδικτύου πριν από λίγες μέρες, ενώ το έφεραν στο ελληνικό κοινοβούλιο προς συζήτηση αρκετοί βουλευτές.
Τότε ο Γιώργος Γωνιωτάκης, μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να είναι ελληνικό, ενώ συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, όπως είπε, έχει εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών.
Αποτέλεσμα, κατέληξε, είναι η χώρα να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία που εν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδεντρο.
Σύμφωνα, ωστόσο, με παράγοντα του αγροτικού χώρου, που ασχολείται με την ελαιοπαραγωγή, και ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, το συγκεκριμένο είδος λαδιού που εισήγαγε η Ελλάδα το 2010 ως "ελαιόλαδο", επρόκειτο τελικά για φουντουκέλαιο.
Σημειώνεται ότι το φουντουκέλαιο δεν έχει σχέση με το ελαιόλαδο, καθώς προέρχεται από το φουντούκι, μέσω ψυχρής έκθλιψης των σπόρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages