Αντπεριφέρεια - Σύσκεψη για λιμάνια κι αλιευτικά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αντπεριφέρεια - Σύσκεψη για λιμάνια κι αλιευτικά

Αντπεριφέρεια - Σύσκεψη για λιμάνια κι αλιευτικά

Share This
Έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά, στις 13.09.2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Π.Ε.Μ., για την αποκατάσταση ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα του 2008 λιμένων κι αλιευτικών καταφυγίων Ν. Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή των :
Στ. Αναστασόπουλου, δημάρχου Μεσσήνης
Σ. Κοντοθανάση, αντιδημάρχου Μεσσήνης
Ν. Τζάννε, προέδρου Λιμενικού Ταμείου
Γ. Βλάχου, Δ/ντή Κτηματικής Υπηρεσίας
Και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.Μ., του Δήμου Μεσσήνης και του Λιμενικού Ταμείου.
Για το ζήτημα αυτό έχουν συνταχθεί δύο μελέτες που αφορούν σε:
1. Αποκατάσταση προβλήτας Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 715.000 €.
2. Αποκατάσταση ζημιών στα λιμάνια κι αλιευτικά καταφύγια Κιτριών, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα, Φοινικούντας και Μαραθούπολης, προϋπολογισμού 900.000 €.
Η συζήτηση βέβαια εξειδικεύθηκε στα αλιευτικά καταφύγια του Πεταλιδίου και του Αγίου Ανδρέα, τα οποία ανήκουν γεωγραφικά στον Δήμο Μεσσήνης.
Έτσι, για το αλιευτικό καταφύγιο Πεταλιδίου, επειδή υπάρχουν σχετικές εγκρίσεις, αφού είχαν προηγηθεί εργασίες μέσω του Β΄ ΚΠΣ, υπάρχει ωριμότητα, αν υπάρξει χρηματοδότηση, να εκτελεσθούν εργασίες εκβάθυνσης του λιμένος, αλλά και αποκατάστασης των ζημιών της προβλήτας.
Για το δε του Αγίου Ανδρέα απαιτείται η εκβάθυνσή του με χρηματοδότηση από τρέχοντα προγράμματα.
Και στην περίπτωση αυτή υπάρχουν οι σχετικές εγκρίσεις, καθώς είχε εκτελεσθεί το έργο της προστασίας των ακτών στο λιμάνι, με την κατασκευή μικρού καταφυγίου.
Από το Λιμενικό Ταμείο αναφέρθηκε ότι και στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται η διαδικασία εξομοίωσης των λιμένων, διαδικασία η οποία μπορεί να επισπευθεί αφού υπάρχουν οι σχετικές εγκριτικές αποφάσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Αλευράς τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων, τα οποία πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, από τον δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στ. Αναστασόπουλο τέθηκαν και θέματα προετοιμασίας ένταξης στο ΕΣΠΑ κι άλλων έργων, τα οποία η Π.Ε.Μ. έχει χρηματοδοτήσει, όπως η μελέτη κατασκευής της γέφυρας Μαυροζούμαινας στη Βαλύρα, η μελέτη βελτίωσης των οδικών αξόνων Μεσσήνης – Εύας και Εύας – Βαλύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages