" Και αν οι Έλληνες έλεγαν απλά όχι στα μέτρα ;" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

" Και αν οι Έλληνες έλεγαν απλά όχι στα μέτρα ;"

" Και αν οι Έλληνες έλεγαν απλά όχι στα μέτρα ;"

Share This
Στο άρθρο του με τίτλο «Κι αν οι Έλληνες έλεγαν απλά όχι;» ο Gavin Hewitt αναρωτιέται τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που απλά ο λαός της Ελλάδας έλεγε όχι στα μέτρα που αποφασίζει η Ε.Ε.
«Όταν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 μαζεύτηκαν στο Παρίσι αντιμετώπισαν ένα άκαμπτο γεγονός: ότι σχεδόν 1,5 χρόνο από την μέρα που η Ελλάδα έλαβε την πρώτη δανειοδότηση η κρίση παραμένει ανεπίλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ερωτηθούν για μία ακόμη φορά τι θα κάνουν με την Ελλάδα» γράφει ο αρθρογράφος του BBC και αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
«Οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Το ίδιο όλο και περισσότερο πιστεύουν οι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί στο Βερολίνο» σημειώνει ο Gavin Hewitt.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο και όπως δημοσιεύει η real.gr, υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας σε όλη αυτή την κατάσταση. «Αλλά υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας σε όλο αυτό, ένα άγριο χαρτί: ο ελληνικός λαός» υπογραμμίζει ο Gavin Hewitt και αναφέρεται στην καταλήψεις στα υπουργεία και τα γραφεία έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ.
«Είναι πιθανό ότι ο ελληνικός λαός απλώς θα έχει λόγο και απλώς θα αρνηθεί να συμφωνήσει με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από ξένους, τους πιστωτές τους» αναφέρει ο αρθρογράφος που αναρωτιέται τι θα συμβεί αν πράγματι ένας λαός πει όχι στα μέτρα. «Τι θα γίνει αν ένας λαός απλά πει όχι; Τι θα συμβεί εάν μέσω πολλών μικρών ή όχι και τόσο μικρών ενεργειών σαμποτάρουν το σχέδιο;»
«Είναι εύκολο μερικές φορές να υπερβάλουμε την επίδραση των διαδηλώσεων. Υπάρχει συχνά μία σιωπηρή πλειοψηφία. Αλλά στην Ελλάδα πλέον δεν είμαι και τόσο σίγουρος» αναφέρει ο Gavin Hewitt.
«Υπάρχουν σύνοδοι και μετά υπάρχουν και οι δρόμοι. Στις μέρες μπροστά μας θα υπάρξει πολύ διαπραγμάτευση για το πως θα σωθεί η ευρωζώνη αλλά ο ελληνικός λαός – όχι μόνο τα συνδικάτα στο δημόσιο τομέα- μπορεί απλά να αναστατώσουν το σχέδιο» καταλήγει ο αρθρογράφος του BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages