Θύματα των αναδρομικών κρατήσεων υπάλληλοι του Δήμου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θύματα των αναδρομικών κρατήσεων υπάλληλοι του Δήμου

Θύματα των αναδρομικών κρατήσεων υπάλληλοι του Δήμου

Share This
Δεκαπενθήμερο από 20 έως 70 ευρώ έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες στην πλειοψηφία τους οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας. Με αυτόν τον «παχυλό» μισθό, που στην καλύτερη περίπτωση φτάνει τα 100 ευρώ, καλούνται να ζήσουν έως το τέλος του χρόνου υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας, καθώς πέφτουν θύματα των αναδρομικών κρατήσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των δόσεων στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που είχαν λάβει παλαιότερα.
Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, Στ. Χριστόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους για το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου:
«Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι δε διεκδικούν προνόμια, αλλά συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Δυστυχώς, οι μισθοί που παίρνουμε δε φτάνουν για τίποτα. Όχι για να πληρώσουμε χαράτσια και οτιδήποτε μας επιβάλλουν κυβέρνηση και τροϊκανοί, αλλά για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα.
Από το μήνα που διανύουμε, αν και υπάρχουν αρνητικά δεκαπενθήμερα, η πλειοψηφία των εργαζομένων πήρε από 20 έως 70 ευρώ. Υπάρχει, λοιπόν, αρκετός κόσμος που πληρώνει, εκτός από το χαράτσι για τα επιδόματα αλληλεγγύης και ανεργίας, το χαράτσι της ΔΕΗ, και τα τρέχοντα έξοδα του σπιτιού του. Όλα αυτά πώς θα πληρωθούν με μισθούς μέχρι το τέλος του χρόνου 100 και 140 ευρώ; Φυσικά, δεν είμαστε μόνο εμείς σ’ αυτή την κατάσταση. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και συνταξιούχοι υποφέρουν. Οι πολίτες είναι διαλυμένοι οικονομικά.
Μας κατηγορούν ότι με την απεργία που κάνουμε κινδυνεύει η δημόσια υγεία, εξαιτίας της συσσώρευσης των σκουπιδιών. Εν πρώτοις, υπάρχει απόφαση να μαζεύονται τα απορρίμματα από νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ιδρύματα. Αλλά η δημόσια υγεία αυτή την περίοδο δεν κινδυνεύει από τα σκουπίδια που είναι στους δρόμους. Κινδυνεύει γιατί ο συνταξιούχος με 400 ευρώ δεν έχει να πάρει φάρμακα, κινδυνεύει γιατί με τους μισθούς που παίρνουμε δεν έχουμε να ζήσουμε την οικογένειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages