Σύσκεψη με Τατούλη για την ασφάλεια των πολιτών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύσκεψη με Τατούλη για την ασφάλεια των πολιτών

Σύσκεψη με Τατούλη για την ασφάλεια των πολιτών

Share This
Η ασφάλεια των πολιτών της Λακωνίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Ο Πέτρος Τατούλης κατά την σύσκεψη επανέλαβε την δέσμευσή του ότι ''τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της περιφέρειας βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί αποτελούν θέματα κοινωνικής συνοχής''.
Είπε επίσης ότι υπάρχει συνεργασία σε υψηλό επίπεδο με όλες τις δομές τις κοινωνίας υπέρ της νομιμότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και πρόσθεσε πως, ''τα προβλήματα κλοπών, ληστειών, βίας, ναρκωτικών, λαθρομετανάστευσης, οδικής ασφάλειας είναι προβλήματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία και η αιρετή περιφέρεια με συνέργιες και συνεργασίες με όλους του ΟΤΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσει να συμβάλει στη σωστή διαχείρισή τους για να περιορίσει την εγκληματικότητα''......
Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα στη Λακωνία, τονίζοντας ότι ''δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία και διατήρηση γκέτο στην περιφέρειά μας''.
Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την ηγεσία της αστυνομίας στην περιφέρεια κι αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει, αλλά και στην αρωγή που εξασφάλισε η περιφέρεια για την υλικοτεχνική υποδομή ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει δοθεί στην αστυνομία με προμήθεια ειδικών οχημάτων και άλλου εξοπλισμού, τονίζοντας ότι, ''αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και την αδυναμία της πολιτείας για να καλύψει ανάγκες υποδομών της ΕΛ.ΑΣ. και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε''.
Ο δήμαρχος Σπάρτης και οι αντιδήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους και κυρίως για τους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος, επεσήμανε ότι η Λακωνία και η Αρκαδία βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Ευχαρίστησε την αιρετή περιφέρεια για τη βοήθεια στην υλικοτεχνική υποδομή και συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική περιφέρεια με τόσες συσκέψεις για την ασφάλεια των πολιτών και τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον για περαιτέρω μείωση της εγκληματικότητας και αύξηση της ασφάλειας των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages