Φροντίδα για το Πεύκο στην Πλατεία Μαυρομιχάλη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φροντίδα για το Πεύκο στην Πλατεία Μαυρομιχάλη

Φροντίδα για το Πεύκο στην Πλατεία Μαυρομιχάλη

Share This
Την Τρίτη το μεσημέρι 4-10-2011, διαπιστώθηκε από τη Δασολόγο του Δήμου Καλαμάτας ο κίνδυνος πτώσης μεγάλου πεύκου στην πλατεία Μαυρομιχάλη. Το πεύκο είχε πάρει κλίση και είχαν ραγίσει δύο μεγάλοι βραχίονές του με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της κόμης του να έχει ακουμπήσει στο έδαφος.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η υπηρεσία και ενημέρωσε όσους είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους και τις μηχανές τους κοντά στο πεύκο να τις απομακρύνουν, ενώ απέκλεισε τον χώρο με ταινίες. Όσοι κάτοικοι δεν απομάκρυναν τα οχήματά τους, με τη βοήθεια της αστυνομίας βρήκε η υπηρεσία τα στοιχεία τους και ειδοποιήθηκαν.
Την Πέμπτη 6-10-2011 έγινε άρση της επικινδυνότητας, κλαδεύοντας τους δύο ραγισμένους βραχίονες και αφαιρώντας μέρος της κόμης ζυγίζοντας με αυτό το τρόπο το πεύκο για να μην υπάρχει στατικό πρόβλημα. Άμεσα θα γίνει και υποστύλωση του κορμού που έχει πάρει κλίση.
Πρόκειται για ένα πεύκο μεγάλης ηλικίας, που προσφέρει στην περιοχή δροσιά, σκιά, οξυγόνο, κλπ. και θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε με κάθε τρόπο, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. Κι επειδή στη φύση δεν είναι όλα τέλεια, αλλά μέσα από την ατέλεια συνυπάρχουμε και αλληλεπιδρούμε, πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία και σε αυτό το πεύκο να ζήσει, για να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει όλα αυτά που θα πρόσφερε ένα ευθυτενές δένδρο, με ομοιόμορφη κόμη. Ακόμα και στη μορφή που βρίσκεται δίνει την εντύπωση γλυπτού και προσδίδει μία αισθητική στο χώρο διαφορετική, όμως πάνω απ’ όλα προσφέρει ακόμα τη σκιά, τη δροσιά και το οξυγόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages