Η μεσσηνιακή πατάτα ως προϊόν ΠΓΕ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η μεσσηνιακή πατάτα ως προϊόν ΠΓΕ

Η μεσσηνιακή πατάτα ως προϊόν ΠΓΕ

Share This
Εκδήλωση με το θέμα «Η πιστοποίηση της πατάτας της περιοχής μας ως προϊόντος ΠΓΕ» διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Rex». Το θέμα θα αναπτυχθεί από εκπρόσωπο του συνεταιρισμού και της εταιρείας συμβούλων η οποία έχει αναλάβει τη σύνταξη του σχετικού φακέλου.
Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για κατοχύρωση της μεσσηνιακής πατάτας με το σήμα της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης αποτελεί πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας. Στόχος, όπως λέει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μιχάλης Αντωνόπουλος, είναι να αποκτήσει ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα ένα προϊόν ξεχωριστό, πράγμα που θα συμβάλλει στην καλύτερη προώθηση και εμπορία του.
Συγκεκριμένα, «η ανοιξιάτικη πατάτα της Καλαμάτας και της περιοχής της Μεσσήνης είναι η πιο πρώιμη της Ευρώπης, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το μόνο που της λείπει είναι το όνομα. Θα προσπαθήσουμε, όμως, να εντάξουμε και άλλες περιοχές στη ζώνη ΠΓΕ, όπως η Βελίκα και η Αλαγονία. Όλα αυτά θα συζητηθούν στη διαβούλευση που θα έχουμε την Τρίτη. Έχουμε καλέσει παραγωγούς, εκπροσώπους συνεταιρισμών, τυποποιητές και στελέχη της Διεύθυνσης Γεωργίας, προκειμένου να μας πουν τις απόψεις τους».
Το οικονομικό μέρος της σύνταξης του φακέλου έχει αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, ενώ, όπως συμπληρώνει ο κ. Αντωνόπουλος, υπάρχει διάθεση για συνδρομή και από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπως και από τυποποιητές.
Ο φάκελος, μετά τη συμπλήρωσή του, θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που έχει ακολουθηθεί για την επέκταση στη Μεσσηνία του «ΠΟΠ Καλαμάτα» στο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages