Oι Βούλγαροι χάρηκαν με την...χρεωκοπία της Ελλάδας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Oι Βούλγαροι χάρηκαν με την...χρεωκοπία της Ελλάδας

Oι Βούλγαροι χάρηκαν με την...χρεωκοπία της Ελλάδας

Share This
Με χαιρεκακία αντιμετωπίζουν οι γείτονες Βούλγαροι την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Σιμεών Ντιάνκοφ, ο οποίος είπε μάλιστα ότι η δραματική κατάσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ. Ντιάνκοφ παραδέχτηκε ότι ότι οι συμπατριώτες του χαίρονται για τα δεινά των Ελλήνων:
«Παρότι δεν είναι ωραίο, υπάρχει κάποιος βαθμός χαιρεκακίας (απέναντι στην Ελλάδα), γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και μας αποτελείωσε προσθέτοντας:
«Εχουμε τώρα την εντύπωση ότι οι Έλληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από εμάς. Αυτό μας βοηθά πολύ ως κυβέρνηση»
Είναι προφανές ότι οι Βούλγαροι που έκαναν μεγάλες θυσίες για να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα το χρέος τους -είναι μόλις 16% του ΑΕΠ- παίρνουν τώρα εκδίκηση για το επίπλαστα υψηλό επίπεδο διαβίωσης που είχε η Ελλάδα σε σχέση με αυτούς. Μάλιστα ο βούλγαρος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στην χώρα του έχουν βρει «καταφύγιο» ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και καταθέσεις:
«Σχεδόν 2.000 επιχειρήσεις έχουν φύγει από την Ελλάδα και λειτουργούν στη Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για πολλούς Έλληνες που έχουν καταθέσει τα χρήματά τους σε βουλγαρικές τράπεζες. Μάλιστα είπε οτι τα ελληνικα κεφάλαια που έχουν εισρεύσει στην Βουλγαρία ανέρχονται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, που όπως είπε είναι «πολλά λεφτά για τη Βουλγαρία».
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ντιανκόφ είπε στην συνέντευξή του ότι ο ίδιος θα προτιμούσε η Ελλάδα να τα πηγαίνει καλύτερα: «Θα προτιμούσα ο γείτονάς μας να τα πήγαινε καλύτερα. Αυτό θα ενίσχυε τις ανταλλαγές» μεταξύ των δύο χωρών.
«Επωφελούμαστε από το γεγονός ότι το περιβάλλον επιδεινώθηκε για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα«».iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages