Νέδοντας και Πάμισος Νο1 κίνδυνοι για πλημμύρες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέδοντας και Πάμισος Νο1 κίνδυνοι για πλημμύρες

Νέδοντας και Πάμισος Νο1 κίνδυνοι για πλημμύρες

Share This
Απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου που έκλεισε και σχεδιασμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα τη χειμερινή περίοδο, έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.
Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν για τη χειμερινή περίοδο είναι η επικινδυνότητα για πλημμύρα από το Νέδοντα, αλλά και τον Πάμισο. Σε ό,τι αφορά την αντιπυρική περίοδο, όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, αφού, παρά το μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, όλες καταπολεμήθηκαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ μικρός ο αριθμός των καμένων εκτάσεων.
Πολλές πυρκαγιές
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ. Καπέλιος, όλη την αντιπυρική περίοδο (Μάιο – Οκτώβριο) στη Μεσσηνία εκδηλώθηκαν 301 αγροτοδασικές πυρκαγιές και συνολικά κάηκαν 788 στρέμματα, εκ των οποίων τα 217 στρ. δασικές εκτάσεις και τα 364 στρ. γεωργικές εκτάσεις.
Σε ό,τι αφορά τη χειμερινή περίοδο, σημείωσε ότι η Πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα, ενώ υπενθύμισε τις πλημμύρες στην Καλαμάτα το Σεπτέμβριο. Εξήγησε πως η βροχόπτωση ήταν έντονη, ωστόσο υπήρχε πρόβλημα και με το δίκτυο ομβρίων.
Ως επικίνδυνες περιοχές στην Καλαμάτα χαρακτήρισε αυτές γύρω από το Νέδοντα και τις Γουλιμίδες, καθώς και την περιοχή του εθνικού δρόμου μετά την Τσακώνα.
Κίνδυνοι
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, Κώστας Αθανασόπουλος, σημείωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη εργολαβία καθαρισμού των δικτύων, ενώ έχει γίνει προμήθεια άλατος σε περίπτωση που χρειασθεί στον Ταΰγετο από χιονοπτώσεις. Επίσης, κατήγγειλε ότι στην περιοχή «Λιθωμένο φίδι» οικογένεια έχει κλείσει το δρόμο και έχει καταπατήσει την κοίτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, και ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σχετικά.
Για την περιοχή του Ακρογιαλίου μίλησε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης Αλέξης Ρουτζούνης, όπου η κατάσταση θα βελτιωθεί με την εκτέλεση του σχετικού έργου, το οποίο σύντομα δημοπρατείται.
Ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Φιλντίσης, ανέφερε προβλήματα στις εκβολές της Νέδας, στην Τερψιθέα και στο Λαγκούβαρδο. 'Θάρρος'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages