Χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο Δ. Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο Δ. Καλαμάτας

Χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο Δ. Καλαμάτας

Share This
Ενημερωτική συνάντηση, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Μπούχαλη, των επικεφαλής των παρατάξεων του «Δικτύου» Σταμάτη Μπεχράκη, της «Πρωτοπορίας» Νίκου Φωτέα και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας έγινε χθες το μεσημέρι. Θέμα της το αίτημα του κ. Μπεχράκη για τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, καθώς και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για είσπραξη των οφειλομένων.
Όπως είπε μετά το πέρας της ο κ. Μπεχράκης, υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για αυτούς που οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ και τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την είσπραξή τους. Από την πλευρά του Δήμου ειπώθηκε ότι έχει δεσμευτεί ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου για όσους οφείλουν πάνω από 250 ευρώ. Αυτή είναι και η κύρια πολιτική του Δήμου.
«Από την πλευρά μας, θέλουμε να σημειώσουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που εισπράττουν το 0,5%, τέλος παρεπιδημούντων από τους πελάτες τους, αλλά δεν το αποδίδουν στο Δήμο. Αυτή η πολιτική είναι άδικη, αφού τα χρήματα αυτά δεν είναι δικά τους και δε δικαιούνται να τα παρακρατούν. Σίγουρα οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος προς όλες τις κατευθύνσεις. Εξάλλου, βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, για τα οποία ο Δήμος σε καθημερινή βάση δαπανά ένα σημαντικό ποσό για την καθαριότητα, το φωτισμό και γενικότερα την ευταξία τους. Και το λέω αυτό, διότι υπάρχουν επιχειρήσεις που καταβάλλουν κανονικά τις οφειλές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages