Συμφωνία για λειτουργία του Εργαστηρίου Ελαιολάδου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συμφωνία για λειτουργία του Εργαστηρίου Ελαιολάδου

Συμφωνία για λειτουργία του Εργαστηρίου Ελαιολάδου

Share This
Σε συμφωνία να διεκδικήσουν τη λειτουργία εργαστηρίου ελαιολάδου στη Μεσσηνία κατέληξε χθες το πρωί η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Κανελλόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, του προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Κανάκη και του προέδρου και του γενικού διευθυντή του Οργανισμού «Δήμητρα», στον οποίο έχουν συγχωνευθεί οι Οργανισμοί ΟΠΕΓΕΠ, ΕΘΙΑΓΕ, «Δήμητρα» και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος.
Το εργαστήριο είχε ενταχθεί ως έργο στο 3ο ΚΠΣ το Δεκέμβριο του 2006, υλοποιήθηκαν εργασίες στις υποδομές και το 2009 έγινε προμήθεια εξοπλισμού. Ωστόσο, απεντάχθηκε από το 3ο ΚΠΣ, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί και τέλος του Ιουλίου 2009 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Όλοι συμφώνησαν ότι το εργαστήριο πρέπει να δουλέψει και να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, αλλά και να μη χαθούν τα χρήματα που ήδη έχουν δαπανηθεί.
«Καταλήξαμε ότι πρέπει να βρούμε τρόπους για να λειτουργήσει το εργαστήριο. Ο καθένας στον τομέα του θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που μπορεί να καταθέσει και σε επόμενη συνάντηση θα δούμε πώς ο καθένας μπορεί να προσφέρει στον κοινό σκοπό, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το εργαστήριο», τόνισε σχετικά ο κ. Αλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages