Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το πόλεμο στο Επιμελητήριο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το πόλεμο στο Επιμελητήριο

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το πόλεμο στο Επιμελητήριο

Share This
Με ένα δελτίο τύπου σήμερα η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας απαντά στην ΚΑΤΑΓΚΕΛΙΑ του προέδρου και υποψηφίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτου περί εκφοβισμών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επιμελητηριακές Εκλογές»
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, τους τελευταίους 25 μήνες, έχει καταστήσει σαφές, ότι για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται απαιτείται να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας είναι αυτές που θα πρωτοστατήσουν σε αυτή την επανεκκίνηση.
Σε δέκα πέντε ημέρες, καλούνται όλες οι επιχειρήσεις να ψηφίσουν για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Τα Επιμελητήρια, με τις νέες διοικήσεις που θα προκύψουν, θεσμικά, ως επίσημα συμβουλευτικά όργανα του κράτους θα κληθούν να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Η Νέα Δημοκρατία για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Γκούμα, επικεφαλής του πολυσυλλεκτικού συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» και προτείνει στα μέλη - επιχειρηματίες του νομού μας να δυναμώσουν με την ψήφο τους αυτόν τον συνδυασμό. Πιέσεις κι εξαναγκασμοί, είναι έννοιες και πρακτικές ξένες προς την πολιτική ηθική και κουλτούρα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ανέκαθεν, με ήθος και αξιοπρέπεια πορευόταν και πορεύεται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Άλλωστε η επίσημη στήριξη της παράταξης μας στο συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο», ούτε σκοτεινή ούτε ομιχλώδης είναι ούτε πελατειακή πρακτική αποτελεί. Είναι μια επιλογή διαυγέστατη και κρυστάλλινη που εκτιμούμε ότι θα είναι προς όφελος ολόκληρης της επιχειρηματικής κοινότητας της Μεσσηνίας.
Όσον αφορά, την απαξίωση των θεσμών, η μέχρι τώρα πορεία της παράταξης μας καταδεικνύει περίτρανα ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές περιόδους της χώρας, αποτέλεσε σταθερό και συνεπή στυλοβάτη κάθε θεσμικής έννοιας. Φρονούμε ότι χρόνιες καταστάσεις οδηγούν μοιραία και σε παθογένειες. Τεράστια ευθύνη ακόμη, φέρουν και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία από θέσεις ευθύνης τις τελευταίες δεκαετίες συνέβαλλαν με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους στη μεγέθυνση του προβλήματος. Καλό θα ήταν όλοι μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Ανακοινώσεις καταγγελτικού χαρακτήρα θα ήταν σκόπιμο να γίνονται παραθέτοντας και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Διαφορετικά είναι ανυπόστατες κι έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης στην «καρδιά» της προεκλογικής περιόδου. Εκτός κι αν κάποιοι έχουν υιοθετήσει αυτές τις ενέργειες ως μέθοδο προεκλογικής τακτικής.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι επιχειρηματίες του νομού μας έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τί πραγματικά πρεσβεύουμε κι αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι τόσα χρόνια στέκονται πραγματικά δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages