Στον εισαγγελέα οι επτά διακινητές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στον εισαγγελέα οι επτά διακινητές

Στον εισαγγελέα οι επτά διακινητές

Share This
Στις αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα φιλοξενούνται από χθες νωρίς το πρωί οι 86 Αιγύπτιοι λαθρομετανάστες που περισυνελέγησαν το απόγευμα της Παρασκευής, 33 ναυτικα μίλια νοτιοδυτικά των Κυθήρων, όταν λόγω θαλασσοταραχής έμεινε ακυβέρνητο το αλιευτικό που τους μετέφερε και είχε προορισμό την Ιταλία.
Αντίθετα, στα κρατητήρια βρίσκονται επτά Αιγύπτιοι, οι οποίοι φέρονται ως διακινητές. Πρόκειται για έναν πατέρα με το γιο του και 5 εργάτες, που αποτελούσαν το πλήρωμα. Με την ολοκλήρωση, δε, της προανακριτικής διαδικασίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
Ακυβέρνητο σκάφος
Το απόγευμα της Παρασκευής το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε για αλιευτικό σκάφος με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Άμεσα ενημερώθηκαν παραπλέοντα πλοία και απέπλευσαν προς εντοπισμό του τρία πλωτά περιπολικά, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα πλωτό ανοικτής θαλάσσης, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο Super Puma και C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το σκάφος εντοπίστηκε τελικά από το C-130 και δόθηκαν οδηγίες να γίνει ασφαλής προσέγγισή του, αφού στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ.
Τελικά, οι 93 επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο ερευνητικό πλοίο «Atlantis» σημαίας ΗΠΑ.
Στις 7.00 περίπου το πρωί χθες το «Atlantis» κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ είχε προηγηθεί συντονισμός όλων των φορέων για την υποδοχή τους. Εκτός από το Λιμεναρχείο, στο λιμάνι βρέθηκαν ο διοικητής και αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και συνέδραμαν το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η 120 ΠΕΑ, ο Στρατός, η Μητρόπολη, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ο Ερυθρός Σταυρός κ.ά. Μάλιστα, ο συντονισμός ξεκίνησε στις 2.00 τα ξημερώματα, όταν και αποφασίσθηκε ότι θα γίνει η μεταφορά τους στην Καλαμάτα.
Κατά τον έλεγχο των λαθρομεταναστών από την Ασφάλεια εντοπίσθηκαν και οι επτά φερόμενοι διακινητές και συνελήφθησαν.
Όσο για τους 86 Αιγύπτιους, είναι άντρες, περίπου από 15 – 45 χρόνων, και σχεδόν όλοι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Άμεσα ελέγχθηκαν υγειονομικά από τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ένα άτομο ελαφρά τραυματισμένο στο πόδι διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages