Η πρώτη κόντρα στην κυβέρνηση Παπαδήμου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η πρώτη κόντρα στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Η πρώτη κόντρα στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Share This
Την πρώτη ενδοπασοκική κόντρα βιώνει η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου μετά την ορκωμοσία της και τις αναταράξεις που προκάλεσε η πρόσφατη αντιπαράθεση Παπουτσή – Γεωργιάδη με αφορμή τις ρυθμίσεις για την πειρατεία στα εμπορικά πλοία.
Αφορμή για τις ενδοκυβερνητικές τριβές αποτέλεσαν τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», με αιχμή την αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου στην οικονομική της πολιτική. Παρ’ όλα αυτά οι δηλώσεις Πάγκαλου προκάλεσαν μεγαλύτερες αντιδράσεις στην Κατεχάκη, καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε με ένταση στην επισήμανση Πάγκαλου πως ευθύνεται ο αρμόδιος υπουργός, δηλαδή ο Χρήστος Παπουτσής, για την κατάληψη της ΔΕΗ από τους συνδικαλιστές. «Κατ’ εξοχήν έχει την ευθύνη», είπε ο κ. Πάγκαλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για να προσθέσει: «Εχοντας αγωνισθεί επί χρόνια για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την Πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα. Σε μια ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, μην πω και τρομοκράτες».
Στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός. «Εχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου, μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν, δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης», ήταν το αρχικό του σχόλιο αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου. «Σε ό,τι με αφορά, επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», συνεχίζει ο κ. Παπουτσής επισημαίνοντας ότι αρνείται τη λογική του αστυνομικού κράτους και του αυταρχισμού. Καταλήγει εξάλλου σχολιάζοντας: «Εχω την εντύπωση ότι ο κ. Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».
Την ίδια ώρα ενόχληση έδειχνε και το περιβάλλον του υπουργού Περιβάλλοντος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις αναφορές του κ. Πάγκαλου σε αποτυχία διαχείρισης της κρίσης. Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Παπακωνσταντίνου σχολίαζαν χθες δηκτικά: «Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε αντιπαράθεση σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Προφανώς ο κ. Πάγκαλος δεν παρακολούθησε την ομιλία του κ. Παπαδήμου στις προγραμματικές δηλώσεις. Η μείωση του ελλείμματος κατά πέντε μονάδες και κάτι προήλθε κυρίως από μείωση των δαπανών και κανείς δεν μπορεί τόσο ανάλαφρα να απαξιώνει τις θυσίες των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages