«Μαχαίρι» έως και 500 ευρώ μετά τα Χριστούγεννα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Μαχαίρι» έως και 500 ευρώ μετά τα Χριστούγεννα

«Μαχαίρι» έως και 500 ευρώ μετά τα Χριστούγεννα

Share This
Ψυχρολουσία περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους από την Τρίτη, καθώς από τις 27 Δεκεμβρίου… ενεργοποιείται το ενιαίο μισθολόγιο. Οι μηνιαίες μειώσεις στις αποδοχές τους θα φθάσουν έως τα 500 ευρώ, οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από το Νοέμβριο, ενώ έρχεται γαλλογερμανικό σχέδιο που ανοίγει «παράθυρο» για απολύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η ενιαία Αρχή πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχει καταχωρίσει στο αρχείο της σχεδόν όλες τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων, με βάση και τη βαθμολογική τους μεταβολή. Η καταβολή της μισθοδοσίας θα αφορά σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αν η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.
Επιπλέον μειώσεις θα γίνουν με την εκκαθάριση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου καθώς θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των περικοπών, που αντιστοιχούν στο Νοέμβριο, μιας και το μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά.
Γαλλογερμανικό μοντέλο για έξοδο απο το Δημόσιο
Σύμφωνα επίσης με το Mega, τα υπουργεία διοικητικής μεταρρύθμισης και εσωτερικών θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να λάβουν τις εκθέσεις με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για απολύσεις, μετά το φιάσκο της εφεδρείας.
Οι Γάλλοι από την Oμάδα Kρούσης έχουν αναλάβει να παραδώσουν στο υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης, συγκεκριμένο οδηγό δράσης για τις αλλαγές που απαιτούνται στη δημόσια διοίκηση και αφορούν από κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών μέχρι δραστικό περιορισμό θέσεων προϊσταμένων.
Αντίστοιχη έκθεση θα παραδώσουν οι Γερμανοί της Oμάδας Kρούσης στο υπ. Εσωτερικών με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages