Κοντά στην μητρότητα απόφαση του ΙΚΑ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κοντά στην μητρότητα απόφαση του ΙΚΑ...

Κοντά στην μητρότητα απόφαση του ΙΚΑ...

Share This
Αναγνωρίζεται ασφαλιστικά, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, η ειδική 6άμηνη άδεια μητρότητας που χορηγεί το Ίδρυμα αναδρομικά από τις 3 Απριλίου 2008.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο χρόνος της Ειδικής ''Αδειας Προστασίας της Μητρότητας λογίζεται πλέον ως χρόνος ασφάλισης όχι μόνο στον Κλάδο Κύριας Σύνταξης αλλά και στους Κλάδους Ασθένειας (σε είδος και σε χρήμα) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ για όσες μητέρες δεν καλύπτονται από άλλον κλαδικό επικουρικό φορέα ασφάλισης.
Παράλληλα, από 5-8-2011 και εφεξής, ημερομηνία από την οποία ξεκινούσε η ισχύς του Ν. 3996/2011, στις ασφαλισμένες μητέρες που κάνουν χρήση του δικαιώματος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας διάρκειας έξι μηνών, θα παρακρατούνται από τον ΟΑΕΔ και θα αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εκτός από τις εισφορές για τον Κλάδο Κύριας Σύνταξης, σύμφωνα με τα ανωτέρω) οι αναλογούσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, προκειμένου να αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης για παροχές σε είδος και χρήμα των Κλάδων Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ για όσες μητέρες δεν καλύπτονται από άλλον κλαδικό επικουρικό φορέα ασφάλισης.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages