Πήγε Άραξο η Ryanair, εξετάζεται και η Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πήγε Άραξο η Ryanair, εξετάζεται και η Καλαμάτα

Πήγε Άραξο η Ryanair, εξετάζεται και η Καλαμάτα

Share This
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και η αξιοποίησή του για low cost πτήσεις αναμένεται να συζητηθεί στην τελευταία για το 2011 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το βράδυ της επόμενης Τετάρτης, στην Τρίπολη.
Πρώτος στόχος της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση συμφωνίας με την εταιρεία Ryanair. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από Καλαματιανό στέλεχός της, η Ryanair αποφάσισε να συνδέσει το καλοκαίρι σε πρώτη φάση το αεροδρόμιο του Άραξου για την Πελοπόννησο με πτήσεις για το Μπέργκαμο της Ιταλίας και το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, μόλις οριστικοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία θα εξεταστεί και η σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με προορισμούς, οι οποίοι όμως παραμένουν άγνωστοι.
Στο Περιφερειακό
Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται οι επίγειες και εναέριες μεταφορές είναι αντικείμενο περαιτέρω μείωσης του κόστους. Βασικά πλεονεκτήματα του σχεδιασμού είναι ότι οι πτήσεις χαμηλού κόστους είναι ασφαλείς, δημιουργούν νέες αγορές και είναι οι καταλύτες της αεροπορικής ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη. Επίσης, συμβάλλουν στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη περιοχών, καθώς και αεροδρομίων, προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές και προαιρετικές υπηρεσίες, η δυναμική τους αναπτύσσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες και συμβάλλουν στην αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι η τάση στασιμότητας ή ακόμα και πτώσης των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων των εταιρειών χαμηλού κόστους, σε αντίθεση με την αυξητική τάση στις τιμές των άλλων εταιρειών, αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο στρατηγικού ενδιαφέροντος στη διαμόρφωση συγκριτικού πλεονεκτήματος για μόχλευση μεγαλύτερων και διαρκέστερων αφίξεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την εξασφάλιση συμφωνιών που θα δρομολογήσουν σταθερή κίνηση με σταθερή συχνότητα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages