Οι νέες δημοσκοπήσεις «ανακατεύουν» τις έδρες στην Πελοπόννησο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι νέες δημοσκοπήσεις «ανακατεύουν» τις έδρες στην Πελοπόννησο

Οι νέες δημοσκοπήσεις «ανακατεύουν» τις έδρες στην Πελοπόννησο

Share This
Έδρα στην Αρκαδία το ΚΚΕ με Γόντικα!
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δημιουργούν συνθήκες τρέλας στα βουλευτικά και πολιτευτικά γραφεία της Πελοποννήσου.

Άνω-κάτω γίνονται οι βουλευτικές έδρες και στο παιχνίδι της κατανομής μπαίνουν όλα κόμματα, αφού ακόμη και στην τριεδρική Αρκαδία το τρίτο κόμμα (πανελλαδικά), θα κερδίσει έδρα!
Επειδή όλα δείχνουν πως τρίτο κόμμα θα είναι το ΚΚΕ, έχει ήδη παρθεί απόφαση να είναι υποψήφιος στην Αρκαδία ο το έμπειρο κομματικό στέλεχος, ο Νίκος Γόντικας. Εάν βέβαια το ΚΚΕ έρθει δεύτερο η τέταρτο κόμμα, τότε την έδρα αυτή θα την πάρει στην Μεσσηνία.
Αυτά που συμβαίνουν, οφείλονται στον ισχύοντα εκλογικό νόμο, και ας φαίνονται …παράξενα.
Θα δουν πολλά τα μάτια μας. Έδρα θα καιρδίσουν οι πάντες σε βάρος του δεύτερου κόμματος. Φυσικά το πρώτο κόμμα έχει το πλεονέκτημα των 50 εδρών μπόνους (νόμος Παυλόπουλου, απο 40 του νόμου Σκανδαλίδη).
Με τα νέα δημοσκοπικά στοιχεία οι Οικολόγοι θα έχουν έδρα στη Μεσσηνία (γι αυτό και η επίθεση Πετράκου στον Μπούκλη).
Επίσης στον ίδιο νομό έδρα θα έχει ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ν.Δ θα έχει 2 εώς 3 έδρες και δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να μην έχει έδρα στη Μεσσηνία. Εκτός και αν είναι …τρίτο η τέταρτο κόμμα.
Στη Λακωνια η Ν.Δ ενδέχεται να πάρει και τις τρεις έδρες, ενώ σε Αργολίδα και Κορινθία θα έχει οπωσδήποτε τις τρεις έδρες.στους δυο αυτούς νομούς είναι πιθανό να πάρει έδρα και μικρότερο κόμμα!
Όλα τα παραπάνω είναι «προϊόν» επεξεργασίας κομματικών επιτελείων,επειδή η κατανομή των εδρών γίνεται, έχοντας ως βασικό στοιχείο, πως υπάρχει ΜΙΑ κατανομή, σε ΜΙΑ εκλογική περιφέρεια, που είναι όλη η χώρα!
Μια ακόμη προϋπόθεση του νόμου που παίζει ρόλο στην κατανομή εδρών, είναι να υπάρχει πολύ μικρό συνολικό ποσοστό των κομμάτων τα οποία μένουν εκτός Βουλής. Δηλαδή το καθένα χωριστά έχει ποσοστό κάτω απο 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages