Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στο Μοριά ως το καλοκαίρι.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στο Μοριά ως το καλοκαίρι..

Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στο Μοριά ως το καλοκαίρι..

Share This
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αποκατάστασης 82 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Πελοπόννησο ύψους 40 εκατ. ευρώ υπέβαλαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ, μετά την αδυναμία των δήμων να καταθέσουν εφαρμόσιμη αντίστοιχη πρόταση.
Για τα ανωτέρω ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Το πρόγραμμα που υποβλήθηκε θα αφορά αναπλάσεις με μικρό κόστος και μεγάλη αποτελεσματικότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες ανάπτυξης δομών κομποστοποίησης. Η εποπτεία της διαδικασίας θα γίνει από την αναπτυξιακή εταιρία Πελοπόννησος Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια και όλοι οι δήμοι της. «Αν δεν παίρναμε την ευθύνη αυτή, το πρόγραμμα ανάπλασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χανόταν», τόνισε ο περιφερειάρχης.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο επανήλθε το θέμα των δεματοποιητών, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, «άλλη λύση προσωρινή εκτός δεματοποιητών δεν υπάρχει», ενώ διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως από την 1η Ιουλίου 2012 δεν θα υπάρχει κανένας ενεργός ΧΑΔΑ.
Απαντώντας σε επερώτηση για την επιχείρηση βιοαερίου, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα πως το θέμα βρίσκεται στην Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, από την οποία αναμένεται το πόρισμα, ενώ υπάρχει χρόνος για προσέγγιση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τότε θα υπάρξει απόφαση του Π.Σ. για την επένδυση που βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη, είπε και πρόσθεσε: «Υπήρξε ήδη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανωτέρω διαδικασία για να γνωμοδοτήσει το Π.Σ. επί της ΜΠΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages