Ποιοί Βουλευτές λένε ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ποιοί Βουλευτές λένε ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο

Ποιοί Βουλευτές λένε ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο

Share This
Αρκετές οι είναι και οι διαρροές στους κόλπους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία ενώ το δικό τους "όχι θα πουν οι πολίτες έξω από τη Βουλή.
Ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, υπουργοί και βουλευτές παραιτήθηκαν ή διαχώρισαν τη θέση τους, παρά την κομματική πειθαρχία που επιβλήθηκε από Παπανδρέου και Σαμαρά.

ΠΑΣΟΚ
Συγκεκριμένα, στο ΠΑΣΟΚ την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα είχαν εκφράσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ.Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Χρύσα Αράπογλου (Β' Θεσσαλονίκης), Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου (Β'Αθήνας), Θ.Παραστατίδης (Κιλκίς), καθώς η παραιτηθείσα από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ).
Παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, , η Πέμη Ζούνη (Α' Αθηνών) και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος (Ζακύνθου).
Τη βουλευτική έδρα του πρώτου καταλαμβάνει ο μηχανικός, Χρήστος Γκόγκας. Πρώτη επιλαχούσα στην Α' Αθηνών, η επίσης ηθοποιός Αννα Βαγενά. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα δεχθεί να ορκιστεί. Πρώτη επιλαχούσα στη Ζάκυνθο η Μαρία Κλαυδιανού.
Επιφυλάξεις εξέφρασαν και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Χάρης Καστανίδης, ο Δημήτρης Κουσελάς και ο Χρ.Πρωτόπαπας, ο Μ. Ανδρουλάκης, και ο Ν. Ζωίδης.
"Όχι" θα πει και η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη.
Νέα Δημοκρατία
Διαστάσεις παίρνει η άρνηση πολλών βουλευτών της ΝΔ να ψηφίσουν το πακέτο μέτρων την τρόικας παρότι ο πρόεδρος του κόμματος έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι διαφωνούν και δεν θα ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρ. Ζώης, ο τομεάρχης Άμυνας Μ. Τζίμας, οι βουλευτές κ.κ. Κόλλια-Τσαρούχα, Μελάς, Γαληνός, Σταμάτης, Παπασιώζος, Βαγιωνάς, Τζηκαλάγιας, Δερμετζόπουλος, Βλάχος, Παπαδόπουλος, ενώ ανοικτό αφήνουν το τί θα ψηφίσουν οι κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Μουσουρούλης. Επίσης όχι θα ψηφίσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την ΝΔ Πάνος Καμμένος.
ΛΑΟΣ
Ομόφωνα στήριξε η Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ την εισήγηση Καρατζαφέρη να καταψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, με εξαίρεση τους Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή παραιτήθηκαν από το υπουργικό αξίωμα ανακοίνωσαν τα τέσσερα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης, Γεωργίου και Ροντούλης), μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη, όπου γνωστοποίησε την πρόθεση του να καταψηφίσει το Μνημόνιο.
Τα υπόλοιπα κόμματα
Τα μέτρα θα καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά έχει ταχθεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Το ίδιο θα πράξουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάζονται με την ΔΗΜΑΡ.
Τη νέα σύμβαση θα καταψηφίσουν και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου.
Υπέρ της δανειακής σύμβασης ανακοίνωσε ότι τάσσεται η ανεξάρτητη βουλευτής και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages