Δεν μολύνει το μεσσηνιακό κόλπο ο Βιολογικός της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δεν μολύνει το μεσσηνιακό κόλπο ο Βιολογικός της Καλαμάτας

Δεν μολύνει το μεσσηνιακό κόλπο ο Βιολογικός της Καλαμάτας

Share This
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για την κατάσταση στο Μεσσηνιακό κόλπο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης. Το θέμα που ήρθε στην επικαιρότητα – ξανά – μετά την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Φ. Κουβέλης με το Ν. Τσούκαλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, πήρε διαστάσεις με τον κ. Μαρινάκη να σημειώνει κατηγορηματικά πως ο βιολογικός της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν προκαλεί καμία ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μάλιστα υπογράμμισε με έμφαση – δίνοντας και στοιχεία – πως οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους δείκτες να αποδεικνύουν πως η κατάσταση είναι εντός των ορίων που θέτουν οι σχετικές οδηγίες από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού – που κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητος – ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως ολοκληρώθηκε η σχετική προμελέτη και απομένη η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αισιοδοξία υπάρχει πως θα βρεθούν και τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να υλοποιηθεί το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages